Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 666 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 13. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 666 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 12-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 666 határsértőt tartóztattak fel és 298 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 29 esetben összesen 215 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Bácsborsód, Balotaszállás, Bátmonostor, Csikéria, Gara, Katymár, Kelebia, Kiskunhalas, Kisszállás, Kunbaja, Madaras és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 387 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Deszk, Kistelek, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Zsirán és Győrben 15; Pest megyében 2 esetben, Inárcsnál és Szigetszentmiklósnál 11; Vas megyében 1 esetben, Jánosházán 17; Budapesten 4 esetben 21 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 6 esetben 66, Csongrád-Csanád megyében 16 esetben 232 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 9 esetben indult büntetőeljárás embercsempészés miatt.

A rendőrök augusztus 12-én Ásotthalom közigazgatási területén, lakott területen kívül 0 óra 20 perckor az 55. számú főúton, ellenőriztek egy német honosságú tehergépkocsit és annak 49 éves török vezetőjét. Az ellenőrzés során megállapították, hogy járműben 14, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A járőrök augusztus 12-én 0 óra 30 perckor Röszke közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M5-ös autópályán ellenőrzés alá vontak egy 43 éves bolgár férfit, egy német honosságú személygépkocsi vezetőjét. A járműben négy, magát török állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Rendőri intézkedés során Zsira közigazgatási területén augusztus 12-én 7 óra 45 perckor ellenőriztek egy lengyel honosságú személygépkocsit és annak vezetőjét, egy 27 éves orosz állampolgárságú férfit és utasát, egy 30 éves szintén orosz férfit. A gépkocsiban kilenc, magukat indiai állampolgárnak valló férfit szállítottak.

A rendőrök Lövő közigazgatási területén, lakott területen kívül, a 84-es számú főúton lévő benzinkúton augusztus 12-én 14 óra 35 perckor ellenőrzés alá vontak az osztrák hatóságoktól kapott információk alapján egy 29 éves magyar állampolgárt, egy magyar honosságú tehergépkocsi vezetőjét. Az általa vezetett gépkocsiból 30 fő illegális migráns szállt ki és szaladt el. Az osztrák hatóságok két tunéziai állampolgárt Ausztria területén 15 óra 25 perckor feltartóztattak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a járőrök Szigetszentmiklós közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M0-ás autóúton augusztus 12-én 11 óra 12 perckor ellenőrzés alá vontak egy 27 éves szír férfi állampolgárt, egy német honosságú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban hét, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztályának jelzése alapján a rendőrök augusztus 12-én 17 órakor Ásotthalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá vontak egy magyar próbarendszámmal ellátott személygépkocsi vezetőjét, egy litván férfit. A gépkocsiban 10, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott rajta kívül.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztályának jelzése alapján az egyenruhások Inárcs közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M5-ös autópályán  2022. augusztus 12-én 17 óra 7 perckor ellenőriztek egy lengyel honosságú személygépkocsit és annak vezetőjét. A 27 éves türkmén állampolgárságú sofőr négy, magát szír állampolgárnak valló férfit szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztály jelzése alapján a rendőrök augusztus 12-én 21 óra 18 perckor Jánosháza közigazgatási területén, lakott területen kívül, a 8-as számú főúton egy szlovák honosságú személygépkocsit és annak vezetőjét ellenőriztek. A 19 éves spanyol férfin kívül a gépkocsiban 17, magukat indiai és pakisztáninak valló férfi volt utasként.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)