Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 320 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 04. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 320 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 3-án 18 óra és augusztus 4-én 06 óra közötti időszakban összesen 320 határsértőt tartóztattak fel és 84 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 16 esetben összesen 156 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Madaras, Kunbaja, Katymár, Bácsborsód, Mélykút, Balotaszállás, Tompa, Baja és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 8 esetben összesen 146 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged és Röszke közigazgatási területén.

Komárom megyében 1 alkalommal, Ácsnál 8; Vas megyében Ólmódnál 10 főt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, pakisztáni, török, egyiptomi és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében 1 esetben a rendőrök összesen 10, Csongrád-Csanád megyében 3 esetben 74 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában tiltott határátlépés nem volt, embercsempészés miatt 7 ellen, közokirat-hamisítás miatt viszont nem indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 3-án 19:52-kor Ács külterületén, az M1 autópálya   jobb pálya 93+000  kilométerszelvényében  ellenőriztek egy magyar tehergépkocsit és (vélhetően) lengyel vezetőjét. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsiban 8 fő afgán állampolgár tartózkodott.

Ásotthalom külterületén, az 55-ös főút 29-es kilométerszelvény augusztus 04-én 02.10 órakor a rendőrök ellenőriztek egy magyar kistehergépjárművet, amit egy szerb állampolgár vezetett és egy magyar személygépjárművet, amit egy montenegrói állampolgár vezetett. A kisteherautó rakterében 1 fő iraki, 1 fő egyiptomi, 10 fő pakisztáni, 9 fő indiai és 1 fő afgán (férfi) állampolgár tartózkodott. A rendőri intézkedés közben egy osztrák állampolgár (férfi) is megjelent a helyszínen, akinek az okmányai a Mazda 6 típusú személygépkocsiban voltak.

Baja lakott területén belül, augusztus 04-én 04.40 órakor, egy német tehergépkocsi török állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték, a járműben 34 fő szír (32 férfi, 2 gyermek) állampolgár tartózkodott

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)