Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 736 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. június 30. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 736 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 29-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 736 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 24 esetben összesen 188 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás, Bátmonostor, Budzsák, Csikéria, Gara, Hercegszántó, Hóduna, Homorúd, Katymár, Kelebia, Madaras, Tataháza területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 53 esetben összesen 494 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Szeged, Ruzsa és Szatymaz közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében összesen 10, a Borsod megyei Ragályon 22, Budapesten és Csémen 2-2, Inárcson 18 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, líbiai, iraki, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 17 esetben összesen 207 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 9 esetben 69 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 138 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)