Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tűzgyújtási tilalom van érvényben Békés megyében is

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. június 23. 17:07
Tűzgyújtási tilalom van érvényben Békés megyében is
A saját kertjében mindenki bográcsozhat és grillezhet, ezekre a tilalom nem vonatkozik

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben négy megyében – írja a katasztrofavedelem.hu. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. 

a tűzgyújtási tilalommal érintett megyék

Forrás: facebook.com/DALERD

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével 2022. június 22-től Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben rendeltek el tűzgyújtási tilalmat.

Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is – olvasható a közleményben.

Azt is írják, hogy a tűzoltókat idén már több mint 10 ezer alkalommal riasztották szabadban keletkezett tüzekhez. A leégett terület nagysága megközelíti a 31 ezer hektárt. A szabadtéri tüzek miatt idén összesen negyven ember sérült meg. A tegnapi napon 86, tegnapelőtt pedig 90 tűz keletkezett a szabadban.

A tüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vagy szándékosságra vezethető vissza.

Az kérik, hogy „vegyük komolyan a tilalmat, és ne gyújtsunk tüzet az érintett megyékben”. Azonban a saját kertjében mindenki bográcsozhat és grillezhet, de a tüzet nem szabad magára hagyni. A kirándulók, autósok ne dobják el a cigarettacsikket, mert az út menti száraz növény könnyen meggyulladhat. A kerti zöldhulladékot pedig csak ott szabad elégetni, ahol és amikor ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ahol nincs ilyen önkormányzati rendelet, ott ez tilos. Tarlót égetni sehol sem szabad.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.katasztrofavedelem.hu oldalon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak az olvasók.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)