Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kezdődik a konyhakertek versenye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. június 19. 15:00
Kezdődik a konyhakertek versenye
Ideje van a másodvetésnek

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Elkezdődött a Legszebb Konyhakertek megmérettetése. Jelentkezzünk minél többen. Mutassuk meg, hogy nem csak a városunk szép, hanem a zöldségben, fűszer és gyógynövényekben is otthon vagyunk.

Sokkal több kert van, ami szép és versenyképes, mint ahányan jelentkeznek. Nem kell félni! Minden kert más és más! Az élőkert nagyon fontos minden korosztálynak, még ha nem is tűnik fel! A kert adja az élelmet, a csemegéket és a finom gyümölcsöket nyersen, befőttnek, lekvárnak, na meg bornak és pálinkának. A kertünk megtermi a szép virágokat is az asztalunkra, szeretteinknek köszöntésre és megemlékezésre. A kertünkben termett zöldség és gyümölcs különben is jobb ízű! Azért viszont meg kell, dolgozzunk.

Itt az ideje a másodvetésekre is gondolni, hogy ne járassuk üresben a kertünket. Lehet még vetni fejes salátát, burgonyát, zöldbabot, a káposztafélék is igen fontosak a táplálkozásunkhoz. Uborka is megköszöni a kaprot, ha vetünk mellé. Bátran fogjunk hozzá! Sok éves tapasztalatom, hogy nem minden terem jól, de ez évente változik. A folyamatos próbálkozások pár év alatt komoly tapasztalatot ad nékünk érte! A betegségekre figyeljünk oda, és a beteg részeket, és ha kell, az egész beteg tövet távolítsuk el! Hátha nem kell a permetezőhöz nyúlnunk. Az egyenletes vízellátásra ügyeljünk, hisz szomjasan mi sem szeretünk üldögélni munkánk végeztével az árnyékban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)