Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Koreai napot tartottak a művelődési központban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. június 19. 15:30
Koreai napot tartottak a művelődési központban
A résztvevőket előadások és gasztronómiai bemutató is várta

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Koreai napot tartottak június 19-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

A jelenlévőket Alt Norbert alpolgármester, a szervező Keleti Kapcsolatokért Alapítvány elnöke köszöntötte. Mint mondta, az alapítványt azzal a céllal alapították néhány évvel ezelőtt, hogy az ázsiai országok kultúráját elhozzák Gyula városába.

Hozzátette: céljuk az is, hogy támogassák azokat a diákokat, akik ilyen irányban szeretnének továbbtanulni, esetleg a nyelvekkel ismerkednének, ezzel kapcsolatban pedig hamarosan pályázatokat fognak kiírni, amelyre várják a középiskolások jelentkezését.

Megtudtuk, hogy a rendezvény egy programsorozat része, amelyet egy pályázatnak köszönhetően rendeznek meg, ehhez kapcsolódva a jövőhéten japán napot is szerveznek, illetve lesz egy török témájú est is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szervezéshez segítséget kértek a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány elnökétől, Vargáné Esztergomi Zsuzsannától, aki szintén köszöntötte az érdeklődőket, majd elmondta, hogy 2016-ban hozták létre az alapítványt, amelynek célja, hogy a koreai kultúrát kedvelő, különböző művészeti ágazatokat művelő csoportokat összefogják.

A nap során az érdeklődők megismerkedhettek a koreai kalligráfiával, előadást tartott Mecsi Beatrix, az ELTE koreai tanszékének vezetője, láthattak tradicionális és modern táncokat, illetve részt vehettek kóstolással egybekötött gasztronómiai bemutatón is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)