Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kosárlabdában és labdarúgásban avattok bajnokokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. június 14. 17:00
Kosárlabdában és labdarúgásban avattok bajnokokat
Gyula és Békéscsaba adott otthon a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia országos döntőjének

Gyula és Békéscsaba adott otthon a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia országos döntőjének június 10. és 12. között. A labdarúgó- és kosárlabdacsapatok a fürdővárosban döntötték el Magyarország Diákolimpia Bajnoka címeket.

Gloriett Sportiskolai Általános Iskola

Fotó: facebook.com/diakolimpia

A Magyar Diáksport Szövetség és a Békés Megyei Diáksport Egyesület országos döntőjén négy sportágban összesen több mint 800 gyerek versenyzett. Békéscsabán a kézilabda és a röplabda képviselői versengtek egymással, Gyulán pedig kosárlabdában és a labdarúgásban avattak bajnokot. A húsz fiú-labdarúgócsapat az Id. Christán László Városi Sporttelep füves pályáin mérkőzött meg egymással, a nyolc-nyolc fiú- és lány-kosárlabdaegyüttes pedig a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban és az Erkel Ferenc gimnázium tornatermében találkozott.

A Magyar Diáksport Szövetség közleményében azt írják, labdarúgásban a kiegyensúlyozott játék volt a jellemző, a döntő is büntetőrúgásokkal dőlt el a budapesti Gloriett Sportiskola javára, akik idén már több korcsoportban diadalmaskodtak. Kosárlabdában a dobogón végzett csapatok évről-évre kiemelkedően szerepelnek, és ezúttal is szoros küzdelmek zajlottak, például a fiúknál a Miskolc-Körmend elődöntőn csak hosszabbításban dőlt el a finalista.

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Eredmények:

Labdarúgás III. korcsoport: 1. Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Budapest, 2. Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda, 3. Siófoki Beszédes József Általános Iskola.

Kosárlabda III. korcsoport lányok: 1. Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola, 2. Sopron Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, 3. Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, Budapest. 

Kosárlabda III. korcsoport fiúk: 1. Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola, 2. Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, Körmend, 3. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, Miskolc.

Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)