Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyászoljuk fiatalon elhunyt kollégánkat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. június 14. 16:00
Gyászoljuk fiatalon elhunyt kollégánkat
In memoriam Zanócz Margit

zanócz margit

Ismét fekete zászlót fújt a szél a városháza homlokzatán. Gyászoljuk fiatalon elhunyt kollégánkat, Kocsisné Zanócz Margitot, akinek betegségével, majd halálával derékba tört példás köztisztviselői pályája is. 

Gyulán született. 1992-ben szerezte meg üzemmérnöki diplomáját az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán. 1994 és 1996 között, majd 2004-től korai haláláig a polgármesteri hivatal munkatársa volt. Munkáját vagyongazdálkodóként kezdte, s az önkormányzati tulajdonnal kapcsolatos elbirtoklások megakadályozása során rendkívüli teljesítményű munkát végzett. 2008 márciusa óta az építéshatósági osztályt vezette.

Ügyintézői és osztályvezetői feladatait mindig a határidőket betartva, pontosan, precízen és részlehajlástól mentesen végezte. Önmagában ezért is jó példaként állítható minden közszolga elé. De ennél is emlékezetesebb tulajdonsága becsületessége, emberi tisztessége. Köztisztviselőnek lenni nem könnyű. Lelkierő, bátorság szükségeltetik akkor, amikor az – érthető módon – saját érdekét érvényesíteni kívánó ügyféllel szemben a jogszabályi előírásokat, azaz a közérdeket kell győzelemre juttatni. Különösen konfliktusos ebből a szempontból az építéshatósági munka, melynek során a magánérdek mögött jelentős anyagi érdek is meghúzódik, sok pénz forog kockán. Éppen ezért a múltban nem egyszer vetült a visszaélések gyanúja az építéshatóságra. Ám Kocsisné Zanócz Margit vezetése alatt fel sem merült az, hogy a döntések mögött magánérdekek húzódnának. Lehetett vitatni szakmai álláspontját, lehetett azt gondolni, hogy téved valamely jogszabály értelmezésében. Lehetett vele értelmesen vitázni. De egy dologban biztosak lehettünk: álláspontját csak és kizárólag szakmai szempontok alakították, szakmai meggyőződése alapozta meg. Semmi más.

Szerette a kihívásokat, a bonyolult feladatokat, melyet nem munkának, hanem egy érdekes rejtvénynek tekintett. Kollegái tisztelték a munkához való pozitív hozzáállását, szerették közvetlenségét, őszinteségét és azt, hogy mindig számíthattak rá. 

Építészekkel, beruházókkal, építtetőkkel sokat küzdött azért, hogy a jogszabályokat betartva, városunkhoz méltóan színvonalas épületek épüljenek Gyulán. Méltán lehetnek büszkék életútjára gyermekei, férje, szülei, testvére, és mindenki, aki szerette őt. Emléke nem csak családja, barátai és kollégái szívében él tovább, de a bennünket körülvevő épített környezet sok-sok eleme is rá emlékezetet most és a jövőben is. Nyugodjon békében!

Dr. Görgényi Ernő

Gyula város polgármestere

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)