Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Kultúr Cafe 48 megszünteti a gyulai tevékenységét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. június 06. 14:00
A Kultúr Cafe 48 megszünteti a gyulai tevékenységét
Minifesztivállal búcsúznak

A Kultúr Cafe 48 idén nyáron két lépésben megszünteti gyulai tevékenységét – árulta el lapunknak Kiss János koncertszervező. Kérdésünkre azt is hozzátette: nem szívesen hozta meg a döntést, a kényszer szülte azt, ahogy a fővárosba költözését is.

kiss jános

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Az első lépés a nagyobb koncertekre vonatkozik. Működésünk négy éve alatt szinte az összes jelentős és kedvelt magyarországi rockzenekarnak koncertet szerveztünk Gyulán. Emellett számos gyulai zenésznek, együttesnek és egyéb művészeti ágban alkotó művészek biztosítottunk lehetőséget szegedi fellépésekre. Bimbó Lajossal és Varga Zoltánnal elkészítettük és bemutattuk a 48-as Club történetét feldolgozó dokumentumfilmet – mondta.

Hozzátette: folyamatos munkakapcsolatot és információcserét alakítottak ki a város tehetséges alkotóival, együttműködtek videoklip-készítésekben, kiállítások megszervezésében. Facebook-oldaluk és kiterjedt kapcsolatrendszerük segítségével folyamatosan a hazai koncertélet fősodrában igyekeztek tartani a várost és a városban alkotó zenészeket, zenekarokat. 

– Szeretnénk méltó módon elbúcsúzni azoktól a zenészektől, művészektől, akikkel együtt dolgoztunk az elmúlt években, és attól a közönségtől is, amely a legnehezebb időkben is mellettünk volt. Úgy döntöttünk, kétnapos „minifesztivál” keretében köszönünk el.

Elmondta: a második lépcső majd nyár végén zárul, mert szeptember közepéig a Hídfő kertjében – mintegy levezetésképpen – egész nyáron koncertekkel, irodalmi estekkel és családi programokkal várja vendégeit a búcsúzó Kultúr Cafe 48. Kiss János úgy tervezi, szeptember végén költözik vissza Budapestre.

Arra a kérdésre, hogy miért volt szükség a döntés meghozatalára, elmondta, a megoldást a kényszer szülte.

– Olyan helyzetbe kerültem, hogy választanom kell az általam őszintén szeretett és tisztelt városom és a szakmám, a megélhetésem között. 32 éve rendezvényszervezőként dolgozom, ezt tanultam az egyetemen, egész életemben ezzel foglalkoztam, máshoz nem igazán értek. Tényleg nagyon szeretem a szakmámat. Bátran mondhatom, hogy a rendezvényszervezés az életem, de sajnos mostanság Gyulán ebből esélyem sincs megélni – fejtette ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)