Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindenki számára elérhetővé teszik a 48-as Clubról szóló filmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. december 16. 11:20
Mindenki számára elérhetővé teszik a 48-as Clubról szóló filmet
Ma lesz a premier

Ingyenesen elérhetővé válik a 48-as Clubról szóló, Viharsarki rock and roll című dokumentumfilm péntektől a Viharsarki Filmgyár YouTube-csatornáján és a film Facebook-oldalán – tudta meg a Gyulai Hírlap Kiss Jánostól.

Az ikonikus gyulai koncerthelyszín egyik alapítója felidézte: a Bimbó Lajos rendezte film a Viharsarki Filmgyár és a Kultúr Cafe 48 együttműködésével, Varga Zoltán közreműködésével jött létre. Bár az alkotás a 90-as évek klubhangulatát eleveníti fel, a főcímzenét egy új gyulai zenekar, az Instant Téboly készítette – tette hozzá.

Mint azt felelevenítette, a forgatási munkálatok 2021 szeptembere és 2022 februárja között zajlottak, az utómunkálatok pedig idén márciusban fejeződtek be.

BimbÓ lajos, valamint Ökrös Gergely és Kiss János alapítók

– A filmet idén tavasszal többször is volt szerencsénk telt ház előtt bemutatni Gyulán és Békéscsabán. Most úgy éreztük, eljött az idő, hogy karácsonyra mindenki számára elérhetővé tegyük a korabeli fotók és videók sokaságával színesített, kordokumentumnak is tekinthető, nagyjából nyolcvanperces alkotást – nyilatkozta lapunknak.

A premier időpontja: december 16-a 19 óra – hívta fel a figyelmet.

A 48-as Club 1991. június 7-én nyitotta meg kapuit, és kisebb megszakításokkal 1997 augusztusáig működött. Az országosan ismert helyszínen több ezer koncertet, több száz kiállítást, művészeti és ismeretterjesztő előadás-sorozatokat, táncházakat tartottak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)