Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Indul a Hídfő Fesztivál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2023. július 07. 14:34
Indul a Hídfő Fesztivál
Koncertek, táncházak, irodalmi estek várják az érdeklődőket

Ingyenesen látogatható kulturális és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket az elkövetkező hetekben a Hídfő – számolt be róla lapunknak Kiss János szervező.

Elmondta: júliusban heti két-három alkalommal lesznek koncertek, táncházak, irodalmi estek a szórakozóhely teraszán. Hozzátette: a Hídfő Fesztivál augusztusban és szeptemberben folytatódik, a júliusinál is gazdagabb programkínálattal.  

Kiss János felidézte: tavaly áprilisban kezdett programokat szervezni a Hídfőben, azóta sikerült Gyula egyik fontos közösségi terévé tenni a vendéglátóhelyet.

– Sok egyetemista, főiskolás fiatal jár hozzánk, akik ki vannak éhezve a kultúrára – fejtette ki, megjegyezve, hogy az egykori 48-as Clubhoz hasonlóan szabadon, önszerveződő módon működik a hely.

Mint arról beszámolt, nemcsak a vármegyéből, hanem az ország más szegletéből – többek között Tatáról, Debrecenből és Budapestről – is érkeznek hozzájuk előadók.

Hangsúlyozta: arra törekedett, hogy műfajilag sokszínű programsort állítson össze, amelyben a népzene, a rock, a rap és az irodalom is szerepet kap.

Arról is beszámolt, hogy a Bárkával együttműködésben folyóiratolvasó-sarkot is kialakítottak a Hídfőben, ahol minden hónapban helyi költőkkel, írókkal is találkozhatnak az érdeklődők. Jelezte: júliusban Farkas Wellmann Éva költő, szerkesztő, Szil Ágnes író, műfordító, Elek Tibor irodalomtörténész, főszerkesztő és Kiss László író, szerkesztő lesz a vendégük.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)