Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Európa napját ünnepelték a gyulai Román Kulturális Központban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. május 26. 15:00
Európa napját ünnepelték a gyulai Román Kulturális Központban
A rendezvény díszvendége Románia budapesti nagykövete volt

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az Európa-napot ünnepelték május 25-én a Magyarországi Románok Kulturális Szövetségének gyulai székházában, a Román Kulturális Központban. Az eseményt Románia Budapesti Nagykövetsége és Románia Gyulai Főkonzulátusa szervezte.

Az Európa békéjét és egységét ünneplő napot minden évben május elején tartják, az Európa Tanács május 5-én, az Európai Unió május 9-én emlékezik meg róla.

Az Európa-nap megünneplésének a fürdővárosban is évek óta tartó hagyománya van. Az idei rendezvényen Florin Vasiloni, Románia gyulai főkonzulja köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Gabriel Șopandă, Románia budapesti nagykövete is megtisztelte jelenlétével a programot. A gyulai főkonzul elmondta, hogy díszvendégük nem érkezett üres kézzel, adományokat hozott a fürdővárosiak számára.

A rendezvényen a Nicolae Bălcescu román gimnázium diákjai, az aradi Aurel Vlaicu Tudományegyetem Academica kórusa és a temesvári Junii Timișului népművészeti együttes adott műsort, majd átadták a Határon Túli Románok Főosztályának adományait.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)