Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az agrárkamarai választáson való részvételre buzdít Kónya István

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. május 19. 12:30
Az agrárkamarai választáson való részvételre buzdít Kónya István
Gyulán a NAK Nagyváradi út 54. szám alatti irodájában lehet szavazni

Kevesen tudják Gyula város alpolgármesteréről, hogy földművelő. Kónya István aranykalászos gazdagént műveli háromezer négyzetméteres gyümölcsösét. Az alpolgármester arra buzdítja gazdatársait, hogy pénteken menjenek el szavazni, voksukkal pedig támogassák Kozsuch Kornélt

„Holnap, május 20-án, a gyulai mezőgazdasági szereplők közül minél többen éljünk szavazati jogunkkal az agrárkamarai választáson, hogy tovább erősödjön a Békés megyei, s ezzel együtt a gyulai agrárium! Helyszín: NAK iroda, Nagyváradi út 54. Én ott leszek!” – írja közösségi oldalán a földművelő városvezető.

Annak érdekében, hogy a kamarai tagok minél könnyebben élhessenek szavazati jogukkal a 2022. május 20-án esedékes agrárkamarai választásokon, az 5 évvel ezelőtti 248-ról közel másfélszeresésre, 361-re növeli a szavazási központok számát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A választási jogosultságról és a szavazás helyéről a tagok a NAK portálján tájékozódhatnak, illetve rövidesen postai úton választási értesítőt is kapnak – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján.

Mint írják, a tagoknak lehetőségük van arra, hogy a számukra – a lakóhelyük vagy telephelyük alapján – kijelölt szavazóközpontot az adott megyén belül módosítsák, és egy másik szavazóhelyen voksoljanak. A szavazáson a NAK pártoló és tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag voksolhat az Országos Kamarai Választási Bizottság által nyilvántartásba vett megyei küldöttjelölti listákra, így a jogosultak száma mintegy 400 ezerre tehető.

A NAK minden választásra jogosult tag számára kijelölte a tagnyilvántartásban szereplő lakóhelyéhez vagy telephelyéhez legközelebbi szavazóközpontot. A választási jogosultságról, illetve a szavazás helyéről a tagok a Kamara portálján (https://www.nak.hu/valasztas-2022) tájékozódhatnak, illetve rövidesen postai úton választási értesítőt is kaptak.

Az agrárkamarai választásokkal kapcsolatos bővebb információk a NAK portálján érhetők el: https://www.nak.hu/kamara/kamarai-valasztas-2022

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)