Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 498 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. május 15. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 498 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 498 határsértőt tartóztattak fel és 271 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 25 esetben összesen 125 határsértőt tartóztattak fel Gara, Tompa, Kisszállás, Mélykút, Kiskunhalas, Katymár, Nagybaracska, Hóduna, Kelebia, Kecskemét és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 29 esetben összesen 299 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Nagylak, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 1, Pest megyében Inárcs közigazgatási területén 40, míg Tolna megyében Dunaszentgyörgy külterületén 33 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, tunéziai, palesztin, bangladesi, szír, marokkói, indiai, guineai, kenyai, iraki és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 18 esetben összesen 271 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 11 esetben 132 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 7 esetben 139 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)