Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 387 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. május 12. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 387 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 11-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 387 határsértőt tartóztattak fel és 377 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 126 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Balotaszállás, Vaskút, Tompa, Bácsbokod, Katymár, Hercegszántó-Hóduna és Kecskemét közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 42 esetben összesen 244 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Öttömös és Szatymaz közigazgatási területén.

Mohácson 2, Tatán 3, Szigetszentmiklóson 12 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, iraki, libanoni, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 20 esetben összesen 377 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 12 esetben 308 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 8 esetben 69 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 6, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)