Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét Gyulán rendezték meg az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. április 29. 15:00
Ismét Gyulán rendezték meg az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt
Az eseményre az egész országból érkeztek fiatal történetmondók

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt, amelyet a gyulai református templomban tartottak április 29-én. A koronavírus-járvány miatt kétéves kihagyás után újraindult eseményre az egész országból érkeztek fiatal történetmondók.

Csordás Kata, a Magvető református általános iskola tanára elmondta: összesen tizenhárom csapat vett részt az eseményen. Érkeztek – többek között – Debrecenből, Nyíregyházáról és Kecskemétről is.

– Idén a versenyzők egy ó- és egy újszövetségi történetet tanultak meg, amelynek előadását szakmai zsűri értékeli, amely hitoktatókból, lelkészekből és magyar szakos pedagógusokból áll – folyatta.

baráth jános

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szervezők ez alkalommal egy illusztrációs rajzversenyt is meghirdettek, A bibliában a hegyek címmel, amelyre harmincöt pályamű érkezett.

Az esemény Baráth János lelkész szolgálatával kezdődött, majd Varga Ottó igazgató köszöntőjével folytatódott, aki úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés, hogy minden évben népszerű a verseny a nevezők között, hiszen a Bibilia a legfontosabb könyv, amelyet valaha írtak. Mint mondta, aki ezt tartja a kezében, az „egy egész könyvtárat tart a kezében”. 

Az egyik induló, Nagy Etelka Gréta lapunknak elmondta: Zsadányból érkezett és tanárai segítségével készült fel a versenyre.

varga ottó

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Leginkább arra hívták fel a figyelmem, hogy szépen hangsúlyozzak, ne hadarjak és ha elakadok, akkor ne álljak meg, hanem nyugodtan folytassam az előadást. Nagyon szeretek ide járni, kedvenc tantárgyam a hittan és már nem először járok ezen a versenyen. 

A diákok idén is nyolc csoportban, évfolyamonként versenyeztek. Mint megtudtuk, a gyulai, országos kihívást minden iskolában egy házi forduló előzte meg, ahonnan csak a legjobbak utazhattak a fürdővárosba.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)