Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 237 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. március 21. 08:00
Országos határrendészeti összesítő: 237 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 237 határsértőt tartóztattak fel és 203 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 110 határsértőt tartóztattak fel Sárhát, Homorúd, Tompa, Kiskunmajsa, Kunbaja, Katymár, Kelebia, és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 20 esetben összesen 126 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Bordány, Mórahalom, Ruzsa, Öttömös, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Budapesten 1 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, pakisztáni, szír,  török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 9 esetben összesen 203 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 55 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 148 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen, míg tiltott határátlépés miatt 1 személy ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)