Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új üzemcsarnokot alakít ki a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. március 02. 12:30
Új üzemcsarnokot alakít ki a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra
A fejlesztés nagyjából 200 millió forintba kerül

Barnamezős fejlesztés keretében alakít ki új üzemcsarnokot a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra a Hicu telepi úton – közölte március 2-án a helyszínen Veres András, a manufaktúra ügyvezetője, Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő.

kovács józsefveres andrás és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő kiemelte: Gyula városában a közép- és kisvállalkozások is fejlődnek, nem kivétel a húsipari szektor sem.

Emlékeztetett: két héttel ezelőtt a Házi-Hús Kft. jelentette be, hogy új üzemet épít, a fejlesztés költségének felét az Élelmiszeripari beszállító-fejlesztési program támogatásából állják.

Mint mondta, az új üzemcsarnok építéséhez a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra több mint 31 millió forintot nyert el a vidékfejlesztési pályázaton.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Veres Andrástól megtudtuk, hogy húsipari vállalkozását 2007-ben indította el, ahol akkor mindössze két kollégájával és a feleségével dolgozott, majd 2015-ben épített vágóhidat, amely saját üzleteinek ellátását szolgálja, valamint bérvágást is vállalnak.

Hangsúlyozta: a sertéspestis, a koronavírus-járvány, valamint a nemrégiben kirobbant orosz-ukrán háború is negatívan befolyásolja a húsipart. Mindezek miatt elhatározta, hogy a feldolgozott késztermékek gyártásának kapacitását növelik meg.

A telephelyet tavaly nyáron vásárolták meg önerőből, ahogy a szükséges felújításokat, eszközbeszerzéseket is saját forrásból, illetve banki hitelekből állják, mindehhez jött a 31,4 millió forintos támogatás, így a beruházás teljes összege nagyjából 200 millió forint.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hozzátette: a vágóhíd továbbra is működni fog, az új telephelyen már csak a késztermékek gyártása fog zajlani. Reményeik szerint jövő év közepén indulhat meg a gyártás az üzemben.

Kovács József aláhúzta: a vidékfejlesztési pályázat keretében a kormány kisebb összegeket ítél oda, de több helyre, hogy minél több vállalkozó részesüljön a segítségből.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)