Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 217 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. február 10. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 217 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök február 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 217 határsértőt tartóztattak fel és 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Mohács, Zsana, Kunbaja, Petőfiszállás, Katymár, Bácsborsód és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Kübekháza, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Pest megyében Inárcs, Kiskunlacháza és Bugyi közigazgatási területén 36 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, togói, ghánai, kameruni, indiai, kubai, grúz, algériai, egyiptomi, török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 17 esetben összesen 262 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 113 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 9 esetben 149 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen, míg közokirat-hamisítás miatt 1 fő ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)