Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 139 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. február 07. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 139 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök február 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 139 határsértőt tartóztattak fel és 271 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Tompa, Hóduna, Sárhát, Bácsbokod, Vaskút, Nagybaracska, Mélykút, Kiskunmajsa, Tataháza, Homorúd és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Pusztamérges, Szeged, Mórahalom, Szatymaz, Kübekháza, Röszke, Mórahalom, Kiszombor, Ásotthalom és Öttömös közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Mosonszentmiklóson és Hegyeshalmon 3, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén 3 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során indiai, szír, tunéziai, török, afgán, palesztin, togói, marokkói, szudáni és georgiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 271 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 4 esetben 88 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 183 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt három esetben 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)