Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 208 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. január 27. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 208 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök január 26-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 208 határsértőt tartóztattak fel és 327 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kelebia, Bácsalmás, Bácsbokod, Kunbaja, Csikéria, Budzsák és Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 120 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Röszke és Domaszék közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, török, marokkói,  iraki, pakisztáni, palesztin és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 15 esetben Bács-Kiskun megyében a rendőrök összesen 163 főt, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben 164 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt két esetben két fő ellen, közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt két esetben két fő ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)