Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Januártól online lehet beiratkozni a megyei levéltárba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. január 26. 16:00
Januártól online lehet beiratkozni a megyei levéltárba
Az iratanyag-kikérést is online lehet intézni az év elejétől

Januártól online lehet beiratkozni a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) kutatótermeibe, és az iratanyag-kikérést is online lehet intézni bizonyos egységekben – tájékoztatott honlapján az MNL Békés Megyei Levéltára.

Mint írták, az MNL 2022. január 1-jén kutatótermeiben bevezette az online beiratkozást, ettől az időponttól kezdve a hagyományos, papíralapú beiratkozás lehetősége megszűnt (az e-beiratkozás folyamatáról, lépéseiről a következő ide kattintva találnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők). 

A megyei levéltár azt kérte, a kutatás gördülékeny és hatékony megkezdése érdekében már a levéltár felkeresése előtt, otthonról iratkozzanak be a kutatók.

Az intézmény közleményében arról is beszámolt, hogy az MNL januártól bővítette azoknak a szervezeti egységeinek és kutatótermeinek a sorát, ahol az iratanyag kikérése online, az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül történik, és ezzel párhuzamosan a hagyományos, papíralapú iratanyag-kikérés lehetősége megszűnik. Ezentúl a Békés megyei levéltárban is online lehet igényelni az iratanyagokat. (Az e-kikérés folyamatáról, lépéseiről, valamint az érintett kutatótermekről itt található bővebb információ.) 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)