Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét megyei bajnok a „Lila” suli csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. január 14. 15:30
Ismét megyei bajnok a „Lila” suli csapata
Az Implom József általános iskola együttese ezüstérmes helyen végzett a játékos sportverseny megyei döntőjében

A gyulai Don Bosco tornacsarnok adott otthont a diákolimpiai játékos sportverseny megyei döntőjének január 14-én. A megmérettetésen a Békés megyei iskolák legjobbjai csaptak össze, hogy eldöntsék, mely csapatok jussanak be az országos elődöntőbe. Az 5-ös iskola együttese első, az Implom József általános iskola alakulata második helyen végzett a versenyen. 

országos elődöntőbe jutott a „lila” iskola csapata

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megyei fináléra békéscsabai, orosházi és gyulai iskolák csapatai kvalifikálták magukat, a fürdővárosi színeket az 5. számú általános iskola és az Implom József általános iskola képviselte. A két gyulai csapat a körzeti döntőben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a versenyen való részvétel jogát.

A két gárda közül a „Lila” iskola csapatának volt nagyobb esélye a továbbjutásra, a rutinos döntősként számon tartott együttes már több alkalommal eljutott a diákolimpiai sorozat országos döntőjéig.

az implom József általános iskola csapata a második helyen végzett

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megyei finálé résztvevői kilenc versenyszámban mérhették össze tudásukat, többek között akadálypálya, szlalomozás és labdás feladatok is várták a diákokat.

Az 5-ös iskola csapata kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett az első: a nyitószámban még második helyen ért célba, ám a következő négy feladat során elsőként szakította át a képzeletbeli célszalagot. Az együttes az utolsó fordulókban már csak az implomosokkal versengett a végső győzelemért. A két gyulai csapat remek teljesítményével maga mögé utasította a mezőnyt, így ők kvalifikálták magukat az országos elődöntő küzdelmeire.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Eredmények: 1. 5. számú általános iskola és sportiskola 41 pont, 2. Implom József általános iskola 34.5, 3. Lencsési általános iskola (Békéscsaba) 25.5 pont, 4. Erzsébethelyi Általános Iskola (Békéscsaba) 25 pont, 5. Eötvös József katolikus általános iskola (Orosháza) 9 pont.

GYULAI HÍRLAP • 2022. január 14. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)