Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Odafordulás és szeretet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. november 27. 15:15
Odafordulás és szeretet
Ütő Edit kézműves termékeiből nyílt kiállítás a Tájvízházban

Ütő Edit a kiállítás megnyitóján 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az adventi készülődés jegyében, Minőség, szépség, művészet a mindennapokban címmel nyílt kiállítás Ütő Edit kézműves termékeiből november 26-án a Tájvízházban.

– A várakozás csöndessége adja az odafordulást. Odafordulást önmagunk és a másik felé. Az ünnep kiemel a hétköznapokból, és legfőbb ereje abban rejlik, hogy megmerítkezve benne, feltöltekezve, megújulva, a mindennapokban is adni, fogadni, odafigyelni, vágyakozni, szeretni tudunk. Hetek, napok órák és percek szorgos igyekezetéből, odafordulásából és szeretetéből született meg Ütő Edit képzőművész ünnepváró kézműves termékeinek kiállítása – fogalmazott a tárlatot megnyitó Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató.

Beszédében felidézte: a székelykeresztúri születésű, immár két évtizede Gyulán élő alkotó a nyíregyházi főiskolán végzett rajz és francia nyelvtanári szakon, majd a Munkácsy Mihály Középiskolában kezdett el tanítani. Az alkotás iránti vágya oktató-nevelő munkájában is felszínre tört, a rendezvényekre, versenyekre, ünnepekre készített dekorációi egyéni látásmódját tükröző, művészi igénnyel megformált alkotások voltak – fejtette ki a tankerületi igazgató.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Ütő Edit képeit számos egyéni és csoportos kiállításon mutatták be Magyarországon és Erdélyben. Vásznain a különböző emberi érzések mellett a természet, az emberi kéz alkotta építmények szépsége jelenik meg – mondta el Teleki-Szávai Krisztina. Hozzátette: az alkotó bő egy éve saját grafikáival díszített kisebb használati tárgyakat is készít, ArtEko márkanév alatt.

– A tárlat alkotásaiban ott a várakozás csöndessége; a megkapóan letisztult, finom vonalakból építkező grafikák a gyermekkor hamvas, puha örömét, a játékot és az ölelést, a meséskönyvszemeket, az álmokat hívó alkonyt és a nappalok derűjét suttogják – hangzott el a megnyitóbeszédben.

Teleki-Szávai Krisztina

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Ütő Edit lapunknak elmondta: a Tájvízházban látható adventi kollekció az elmúlt két hónap termése, a grafikák pedig az elmúlt öt évben születtek.

Mint megtudtuk, az alkotó többnyire megrendelésre készít használati tárgyakat, többek között falióra, hűtőmágnes, képeslap, kísérőkártya, szalvétatartó, karácsonyfadísz, tányér- és poháralátét található a termékpalettáján.

Arról is beszélt, hogy grafikái fő témáját a történelmi Magyarország nevezetességei adják, de a tárlaton tűzoltóautót ábrázoló képet is találhat a látogató, a férje ugyanis tűzoltó.

A kiállításmegnyitón Komlósi Kata Hanna és Király Dominik működött közre.

A tárlat december 31-ig látogatható.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)