Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújult a megyeháza

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. november 13. 09:45
Megújult a megyeháza
Csaknem százmillió forintból korszerűsítették az épületet

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

Csaknem százmillió forintból újult meg a Békés Megyei Önkormányzat épülete európai uniós és hazai forrásból – tájékoztatta lapunkat a megyei önkormányzat.

Közölték: a megyeháza energetikai korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 57 millió forint százszázalékos intenzitású támogatás nyert el a megyei önkormányzat, és hazai forrásból további 42 millió forint támogatásban részesült.

A korszerűsítés során hőszigetelték az épületet, napelemes rendszert telepítettek a tetőre, és lecserélték a nyílászárókat. A fejlesztéssel a megyeháza nyári, passzív hővédelme is javult.

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

Kiemelték: a beruházás révén csökkent a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátása, és az épület BB, azaz „közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő” energetikai besorolást kapott.

A közlemény arra is kitér, hogy egy másik projekt keretében akadálymentesítették a bejáratot, és akadálymentes mosdót alakítottak ki az épületben.

A megújult megyeházát Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Zalai Mihály megyei elnök adta át.

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)