Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Emberkereskedelem miatt ítéltek el egy Békés megyei házaspárt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2021. november 04. 15:30
Emberkereskedelem miatt ítéltek el egy Békés megyei házaspárt
A vádlottak nehéz körülmények között élő nőket vettek rá prostitúcióra

Öt év, illetve három év hat hónap szabadságvesztés büntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy Békés megyei házaspárt, amiért nehéz körülmények között élő nőket vettek rá prostitúcióra, majd az abból szerzett jövedelmüket majdnem teljes egészében elvették – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A táblabíróság emberkereskedelem és kerítés bűntettében mondta ki bűnösnek a házaspár mindkét tagját. A férfi bűnösségét személyi szabadság megsértésének bűntettében is megállapították, a nőt azonban felmentették e cselekmény miatt emelt vád alól.

A terheltek az ismeretségi körükbe tartozó, szűkös anyagi helyzetben lévő két nőt jó kereseti lehetőséggel arra bírták rá, hogy huzamosabb időn át prostitúciós tevékenységet végezzenek, amelyhez lakást is biztosítottak. Az egyik sértettet erőszakkal vették rá a prostitúcióra. A házaspár – ígéretével ellentétben – a nők által megkeresett pénz döntő részét elvette.

Az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék a vádlottakat emberkereskedelem és kitartottság miatt három év hat hónap, illetve három év szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, amelynek a táblabíróság helyt adott.

Az ítélőtábla a vádlottak bűnösségéről a törvényszéktől részben eltérő döntése miatt az ügy harmad fokon a Kúrián folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)