Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szoros derbire kényszerítette riválisát a gyulai kosárlabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. október 30. 15:00
Szoros derbire kényszerítette riválisát a gyulai kosárlabdacsapat
Gyulai Color KE–Szolnoki Olajbányász II. 72-83 (15-15, 17-25, 16-20, 24-23)

Az NB II.-es kosárlabda-bajnokság soros mérkőzésén a Gyulai Color KE csapata a Szolnoki Olajbányász U23 együttesét fogadta október 29-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Hajdu Zoltán legénysége az eddig jól teljesítő ellenfelét késztette versenyfutásra.

kiválóan állták a sarat a gyulai fiatalok

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Color KE: Nagy Zsolt 16, Szűcs 15/3, Fórián 19, Gyepes és Hajdu 16. Csere: Gyarmat 6, Osgyáni és Beleznai.

A gyulai együttes egy győzelemmel és két vereséggel a tarsolyában várta riválisát. A fürdővárosi gárda mindhárom mérkőzésen igyekezett megszorongatni ellenfelét, a tiszakécskei derbin pedig a győztes kosár is megszületett. A szolnokiak két győzelem és egy sikertelenül megvívott találkozó után érkeztek a gyulai arénába, így kiváló mérkőzésre számíthattak a szurkolók.

Hajdu Zoltán előzetesen elmondta, a fiatal szolnoki csapat minden évben remek játékerőt képvisel, így idén is komolyan kell velük számolni. A hiányzók nélkül pályára lépő fürdővárosi gárdának az ellenfél ritmusának lassítása és a palánk alatti játék erőltetése volt az első számú fegyvere.

A hazai gárda komolyan is vette a mérkőzést, határozott és fegyelmezett játékkal, 15-15-ös döntetlennel végződő negyeddel nyitotta a párharcot. A folytatásban a több cserejátékossal felálló vendégcsapat el tudott lépni a gyulaiaktól, ám a fiatalokra építő együttes ismét utolérte riválisát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A négy alapemberét nélkülöző Hajdu-csapat a végjátékra is tartalékolt erejéből, a lelkes gyulai fiatalokból felépített gárda négy pontra megközelítette rutinos játékosokból álló ellenfelét.

– Le a kalappal a csapat előtt, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. A végjátékban 4 pontra fel tudtunk zárkózni, megfordítani viszont sajnos nem sikerült a mérkőzést. Külön öröm, hogy a 18–20 éves fiatalok (Gyepes, Szűcs, Fórián, Osgyáni) mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtanak. Most éppen négy alapemberünk hiányzott komoly sérülés, covid, oltáshiány vagy éppen munkahelyi elfoglaltság miatt, ennek tükrében még kiemelkedőbbnek tekinthető a mai teljesítményünk. Dolgozunk tovább, hogy a következő fordulókban az ilyen mérkőzéseket meg is tudjuk nyerni – értékelt Hajdu Zoltán vezetőedző.

A Gyulai Color KE csapata a következő fordulóban a DEAC II. 2021 együttesét látja vendégül november 6-án.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)