Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 257 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 18. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 257 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 17-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 257 határsértőt tartóztattak fel és 115 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 59 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Kiskunfélegyháza, Homorúd, Katymár, Baja, Bátmonostor, Nagybaracska, Bácsbokod, Petőfiszállás, Lajosmizse, Tompa és Dávod közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 188 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös, Kübekháza, Mórahalom, Ruzsa, Szeged, Zákányszék, Szatymaz,  Szeged-Szőreg, Újszentiván, Röszke és Kiszombor közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalmon 1, Baranya megyében, Kölked külterületén 8, Tolna megyében, Szekszárdon 1 főt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, török, jemeni, tunéziai, indiai, bangladesi, palesztin, líbiai, és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 115 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 71 személyt, Csongrád-Csanád megyében 44 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 2 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 1, közokirat-hamisítás miatt 1 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)