Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 424 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 12. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 424 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 11-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 424 határsértőt tartóztattak fel és 141 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 28 esetben összesen 143 határsértőt tartóztattak fel Kisszállás, Mélykút, Bácsbokod,  Madaras, Tataháza, Hercegszántó-Hóduna, Bátmonostor, Kelebia, Bátmonostor, Dusnok, Katymár, Homorúd és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 256 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Apátfalva, Röszke, Ruzsa, Kiszombor, Szatymaz, Pusztamérges, Újszeged, Mórahalom, Szeged-Szőreg és Domaszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalomnál 9, Győr közigazgatási területén 6 főt tartóztattak fel.

Vas megyében, Bucsu területén 10 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, egyiptomi, pakisztáni, bangladesi, török, palesztin, iraki, algériai, tunéziai, jemeni, szudáni, líbiai és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 141 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 110 személyt, Csongrád-Csanád megyében 31 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 fővel szemben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)