Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Viharsarki rock and roll címmel készül rövidfilm az egykori 48-as Clubról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • KULTÚRA • 2021. szeptember 09. 18:44
Viharsarki rock and roll címmel készül rövidfilm az egykori 48-as Clubról
Az ikonikus koncerthelyszín idén lenne harmincéves

Kiss jános és varga zoltán (A kép egy korábbi forgatáson készült)

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Csaknem egyórás short dokumentumfilm készül az egykori 48-as Club történetéről. Az apropót az adta, hogy a klubzene ikonikus gyulai helyszíne idén lenne 30 éves.

Bimbó Lajos, a film rendezője elmondta, amikor megtudta, hogy a 48-as Club idén ünnepli 30. születésnapját, felötlött benne, hogy készíteni kellene egy, a klubhoz méltó, ugyanakkor szórakoztató kisfilmet.

– Felvettem a kapcsolatot Kiss Jánossal, a klub életre hívójával, aki hat évig az országos vérkeringésben tartotta a fürdővárosi klubéletet. A megbeszélés után meg is született a forgatókönyv első vázlata – fogalmazott.

Bimbó Lajos elárulta, a kisfilmben rendhagyó beszélgetések és korabeli felvételekkel is lesznek, de fontos szerepet kapnak majd benne a 48-as Clubban megforduló sztárzenészek visszaemlékezései is. A készítők emellett olyan meglepetéssekkel is készülnek, amelyek igazi gyulai filmmé teszik az alkotást.

Kiss János elmondta, a 48-as Club a szakmai pályáját és az életét is nagyban meghatározta. 

– Nagyon örülök, hogy lehetőség nyílik a film eszközével bemutatni azt a hangulatot, ami Gyulán egy komplett generációnak jelentette a szabadságot és a fiatalságot – tette hozzá.

Mint megtudtuk, a narrátori feladatokra a gyulaiak egyik kedvencét, Varga Zoltán kérték fel, a rövidfilm főcímzenéjét pedig egy helyi fiatalokból álló zenekar írja majd, amivel a klub hagyományának átörökítését fejezik ki.

A Viharsarki rock and roll – Kell egy rendszer, ami nem mozog! című alkotás előkészületei már megkezdődtek, a kisfilm a tervek szerint decemberre készül el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)