Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Belestünk a Gyula Rouge konyhájába – 3. rész

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2021. szeptember 03. 17:14
Belestünk a Gyula Rouge konyhájába – 3. rész
Bróda Ferenc séffel mangalicapofát készítettünk

Emelt szintű bisztróellátással várja a fürdővárosiakat a legújabb helyi étterem, a Gyula Rouge. A vendéglátó étlapját és konyháját egy nemzetközi hírű séf segítségével alkották meg, kínálatukban számos különlegesség szerepel, az étterembe pedig elsősorban a helyieket invitálják. Gasztrosorozatunk második részében bepillanthattunk a kulisszák mögé. Asztalt foglalni a 06-30/294-6107-es telefonszámon lehet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg mangalicapofa
  • 20 dkg répa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 6 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 dl barnamártásalap

 

A körethez:

  • 1,5 kg apró burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj, só, bors, rozmaring

 

A pofahúsokat sertészsírban aranybarnára pirítjuk, sütőtepsibe helyezzük. Lepirítjuk együtt a zöldségeket, a húshoz tesszük. Sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával ízesítjük. Nyakon öntjük vörösborral, pár órát pihentetjük. Sütés előtt felöntjük barnamártással, és előmelegített sütőben 160 °C-on, lefedve puhára sütjük.

A megtisztított burgonyát, ha szükséges, félbevágjuk, sóval, borssal, fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és 160 °C-on, sütőben készre sütjük.

5700 Gyula,
Városház utca 17–19.
Szent Flórián ház udvar
06-30/294 6107
info@gyularouge.hu

GYULAI HÍRLAP • 2021. szeptember 03. 17:08
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)