Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg mangalicapofa
- 20 dkg répa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg csiperkegomba
- 6 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- 2 dl száraz vörösbor
- 5 dl barnamártásalap
A körethez:
- 1,5 kg apró burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj, só, bors, rozmaring
A pofahúsokat sertészsírban aranybarnára pirítjuk, sütőtepsibe helyezzük. Lepirítjuk együtt a zöldségeket, a húshoz tesszük. Sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával ízesítjük. Nyakon öntjük vörösborral, pár órát pihentetjük. Sütés előtt felöntjük barnamártással, és előmelegített sütőben 160 °C-on, lefedve puhára sütjük.
A megtisztított burgonyát, ha szükséges, félbevágjuk, sóval, borssal, fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és 160 °C-on, sütőben készre sütjük.
5700 Gyula,
Városház utca 17–19.
Szent Flórián ház udvar
06-30/294 6107
info@gyularouge.hu