Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai érmek is születtek a 61. Dr. Komjátszeghy Endre Emlékversenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. szeptember 03. 16:08
Hazai érmek is születtek a 61. Dr. Komjátszeghy Endre Emlékversenyen
Lovász Zoltán és a Kovács Hédi–Csukás Réka kettős is bronzéremmel zárta a viadalt

Lovász Zoltán a harmadik helyen fejezte be a versenyt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ország egyik legrangosabb teniszeseményét rendezték meg augusztus 27. és 29. között az Id. Christián László Városi Sporttelep teniszpályáin. A 61. Dr. Komjátszeghy Endre Emlékversenyen hazai érmeknek is örülhettek a gyulai szurkolók.

A legrangosabb kategóriának számító F2-es versenyszámban a papírformának megfelelően a debreceni Máthé Gábor végzett az élen. A siketlimpiai bajnok a negyeddöntőben Kincses Bencét, az elődöntőben Lovász Zoltánt búcsúztatta, a döntőben pedig ob II.-es csapatunk másik játékosát, a címvédő Juhos Tibort győzte le remek színvonalú mérkőzéseken.

Az F3-as kategóriában a gyulaiak közül Székács Márk és Csernus István is bejutott a legjobb nyolc közé, innen azonban már nem volt számukra folytatás. A döntőt a Pannon SC játékosa, a tavalyi ezüstérmes Kisszőllősi-Szánthó Krisztián nyerte 7:5, 7:5 arányban párostársával, Nagy Attilával szemben, aki az F2-es kategóriában is dobogóra állhatott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A férfi páros versenyszámban több meglepetés is született. A címvédő Kincses Bence és a bokaszalag-szakadása utáni első mérkőzését játszó Kutasi Bence duója már az első fordulóban vereséget szenvedett a gyulai rangadón Székács Márk és Oláh Imre ellen, akik az elődöntőről csak a döntő szettben csúsztak le a Nagy Attila és Kisszőllősi-Szánthó Krisztián párosa ellen vívott meccsen. Az összeszokott páros a döntőben Varga Ákos és Mihály Levente duóját múlta felül, amely a negyeddöntőben és az elődöntőben is nála esélyesebb, tapasztaltabb párosokat búcsúztatott.

A női másodosztályban a gyulai játékosoknak, Kovács Hédinek és Zsurzsa Lillának nem sikerült éremért játszaniuk. A versenyszámot az orosházi Lehoczky Anna nyerte meg, aki az egész versenyen magabiztosan játszott, a döntőben az MTK első kiemelt játékosát, Kószó Petrát győzte le 6:2, 6:2 arányban.

Női párosban a rutinos sarkadi Beer AnettFábián Tímea duó szerezte meg az első helyet.

Gyulai érmesek: Lovász Zoltán (F2) 3. hely és a Kovács Hédi-Csukás Réka páros (N2 páros) 3. hely.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)