Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vadonatúj sportudvarral gazdagodott a gyulai román iskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. szeptember 01. 14:10
Vadonatúj sportudvarral gazdagodott a gyulai román iskola
A 45 millió forintos beruházás magyar forrásból valósult meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A tanévnyitóval egybekötve adták át a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium új sportudvarát szeptember első napján.

Kozma György, az iskolát fenntartó Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke lapunknak elmondta: a sportudvart korábban aszfaltfelület borította, időszerű volt a felújítás.

– Egy teljes egészében magyar forrásból felépült sportudvart adtunk át a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságának köszönhetően – fejtette ki. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Elmondta, a beruházás 45 millió forintba került, az összegből egy körbekerített, multifunkciós udvar jöhetett létre három kosárlabdapályával, futballpályával, kézilabdapályával és röplabdapályával. Kiemelte: 462 diák örülhet az új sportudvarnak.

Soltész Miklós államtitkár az átadón kifejtette: örömmel támogatták a gyulai intézményt, melyet a következő években is segíteni fognak. 

– A jövőben szükséges felújítási munkákban is állunk a gyulai gimnázium rendelkezésére, legyen szó az udvar bővítéséről vagy az épületen belül szükséges munkálatokról – mondta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Czeglédiné Gurzó Mária igazgató hangsúlyozta: köszönettel vesznek minden támogatást, amelynek segítségével huszonegyedik századi lehet az intézményük. 

– 2013-ban fenntartót váltott az intézményünk. Azóta közel 200 millió forint támogatást kaptunk, megújult a kollégium, valamint az iskola belső és külső terei. Az elmúlt években lecseréltük az ablakokat, és födémkialakításra is kaptunk támogatást – sorolta. Hozzátette, a következő lépés az iskolaudvar rehabilitációja lesz, erre várhatóan jövő nyáron kerülhet sor.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)