Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szűcs Péter: Dharma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. augusztus 28. 15:00
Szűcs Péter: Dharma
Olvasójegy – A Mogyoróssy János Városi Könyvtár heti könyvajánlója

részlet a kötet borítójáról

Fotó: Gyulai Hírlap

A családregény három idősíkban játszódik és több kontinensen is átível. A regény olvasása közben nemcsak a család életét ismerheti meg az olvasó: ízelítőt kap a háborúról, annak hatásairól, a kontinensen átívelő szerelemről, a világkörüli utazásról, a család és a hovatartozás jelentőségéről, a természetről.

Az első idősíkban az 1950-es évek közepén Biharnagybajomban élő Kamuti István megkapja a katonai behívóját, akit a messzi fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest. A második idősíkban Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit, annak minden kihívásával és kudarcával. Miután szembesül a problémáikkal Tamás Marokkóból indulva szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire. A harmadik idősíkban Léna önfeledten éli az Y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára. Vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? Megtalálják-e a válaszokat a kérdéseikre, problémáikra? Ehhez mindegyiküknek utazniuk kell.

Az író könyve azonnal siker lett. Az olvasmányos regényben a levelezés, az utazás, az úgynevezett „dharma” (a helyes út, a természet rendje, a sors kereke) központi helyet kap. A kötet az olvasót magával ragadja, utána napokig a hatása alatt van.

Kölcsönzések előjegyzése: 06-66-362-000, kolcsonzes@mjvk.hu.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)