Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 281 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. augusztus 16. 08:00
Országos határrendészeti összesítő: 281 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 15-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 281 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 116 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Csikéria, Bácsbokod, Bácsalmás, Csátalja, Mátételke, Bátmonostor, Kalocsa, Mélykút, Bácsalmás, Dávod és Bácsborsód közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 131 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Szeged-Szőreg, Ásotthalom, Mórahalom, Deszk, Kiszombor, Ruzsa, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök Várbalog külterületén egy illegális migránst tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében két esetben, összesen 33 határsértőt tartóztattak fel a járőrök Tatabányán és Bana külterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, palesztin, pakisztáni, afgán, szír, török, jemeni, valamint bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hét határsértőt fogtak el: egy embert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és hat főt Bács-Kiskun megyében.

Egy fő ellen embercsempészés, két ember ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)