Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Érmes gyulai teniszezők a Minimelts kupán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. /Sz. D. • SPORT • 2021. július 06. 10:00
Érmes gyulai teniszezők a Minimelts kupán
Lovász Zoltán a felnőtt mezőny élén fejezte be a viadalt

Minimelts kupa néven rendezett tornát a Tenisz Szabadidő Sport Klub július 3. és 4. között. A kétnapos rendezvényen 16 egyesület több mint 60 teniszezője lépett pályára, akik közel 80 mérkőzést játszottak le. A gyulai csapat 14 versenyzővel lépett a salakra.

lovász zoltán tornagyőzelmet ünnepelhetett

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A 12 évesek között Mátyás Hunor 3. kiemeltként kezdhette a versenyt. Hunor az első körben sima győzelmet aratott fóti ellenfele ellen, a következő körben azonban a későbbi győztes, a Future TT klubot képviselő Fazekas Vencel állta útját. A mérkőzés jól indult Hunor szempontjából, 2/0-ra is vezetett, majd a több percig tartó, maratoni hosszúságú labdamenetek elvesztése megtörte fejben így csak az utolsó gameben tudott újra felszabadultabban játszani. Fazekas Vencel a döntőben az első kiemelt Péter-Giovantsi Noelt verte meg 4/0 4/0-ra, ezzel az egész verseny legnagyobb meglepetését aratva, hiszen nem kiemeltként, mindössze 5 játékot bukva nyerte meg a versenyszámot.

Kiss Kevin sem kapott könnyű ellenfelet Kiss Tamás Kornél személyében. Kevin két szoros szettben sajnos alul is maradt ellenfelével szemben, ám a vigaszágon mégis bejutott a döntőbe. A gyulai játékost a fináléban a kiskunfélegyházi Rekedt-Nagy Zoltán várta, aki ellen végül megnyerte mindent eldöntő párharcot.

A 12 éves lányok között Csernus Tímea képviselte a gyulai színeket. A fürdővárosi teniszező nem került könnyű csoportba, azonban szegedi ellenfelét megverve megszerezte a csoport második helyét. A gyulai versenyző másnap egyik párostársa ellen játszhatott a bronzéremért, ahol 4/0 4/0-ás győzelmet aratott.

A 14 éveseknél három gyulai fiú is játszhatott a főtáblára kerülésért, és bár mindenki közel volt a sikerhez, egyiküknek sem sikerült bejutnia a legjobb 16 közé. Csikós-Nagy Noel és Galbács Mihály is szoros mérkőzésen maradt alul, Havas István pedig Fazekas Gábortól kapott ki. Alt Ádám a jó ranglista helyezésének köszönhetően a főtábláról várhatta a küzdelmeket, azonban idősebb ellenfele ellen 6/4, 6/1-re alulmaradt.

kovács hédi

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai játékosnak párosban már sikerült győzelmet aratnia, hiszen az Alt/Galbács páros 6/1 6/1-re nyert az első körben, a másodikban pedig a második kiemelt Schmidinger/Draskovits duót szorongatták meg, amely kettős csak döntő szettben tudta búcsúztatni a gyulai párost. A 11 éves Mátyás Hunor Fazekas Gáborral az oldalán sikerrel vette az első kört, aztán az első kiemelt, késöbbi győztes Kovács/Milnárik páros állította meg őket. Havas István és Kiss Kevin egy szoros mérkőzésen maradt alul az első körben.

A 14 éves lányok között három gyulai versenyző is ütőt ragadott. Kovács Hédi a papírformának megfelelően megnyerte a csoportját, a döntőben pedig a párostársával, a szegedi Buccholcz Borával nézett farkasszemet. A Gellért SE játékosa aznap jobb volt mint Hédi, így 75 62-re nyerte az egyéni döntőt. Csukás Réka az 5., míg Sebestyén Mira a 6. helyen végzett a párharcok során. Párosban a dobogóra mindhárom gyulai lány felállhatott, Sebestyén Mira a sarkadi Klembucz Kamilla, Csukás Réka pedig Rekedt-Nagy Panni oldalán szerezte meg a bronzérmet. Az aranyérem Kovács Hédi és Buccholcz Bora nyakába került, akik döntő szettben húzták be az izgalmas finálét.

A felnőtt másodosztályú versenyszámban négy gyulai teniszező is képviselte a klubot. Kutasi Bence negyedik kiemeltként a papírformának megfelelően egy 6/0, 6/1-es győzelemmel kezdett, a 8 között azonban kikapott debreceni riválisától, Varga Ákos 6/3 6/4-re nyert és bejutott az elődöntőbe. Székács Kristóf 6/2 6/2-es győzelmet aratott a Gellért SE színeiben játszó Tóth Tibor ellen, a negyeddöntőben pedig a második kiemelt Kincses Bence várt rá. A gyulai rangadót a tapasztaltabb Bence nyerte 7/6 6/3-ra. Mivel Lovász Zoltán is győzött szombaton, két hazai játékos is az elődöntőben folytathatta másnap.

kincses bence

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Lovász Zoltán egy 6/0 6/2-es győzelemmel bebiztosította a helyét a döntőben, így kipihenten várhatott ellenfelére. Egy három óra hosszúságú, fordulatokkal teli mérkőzés után Kincses Bence legyőzte a békéscsabai Mihály Leventét 3/6 6/3 7/5 arányban, így ő játszhatott Zolival a fináléban. A gyulai rangadó nem hozott túl sok izgalmat, Zoli magabiztosan játszva behúzta a mérkőzést az előző mérkőzése miatt fáradtan pályára lépő, kisebb sérüléssel is küzdő Bence ellen.

Az izgalmas párharcokat hozó verseny főtámogatója a Minimelts Hungary volt, akinek köszönhetően minden nevező jégkrémet kapott a forróságban átteniszezett két nap alatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)