Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veres Laura reméli, hogy Milák, Hosszú és Kapás mellett a női gyorsváltó is érmet nyer

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • DIGI Sport / Sport 24 • SPORT • 2021. július 01. 13:30
Veres Laura reméli, hogy Milák, Hosszú és Kapás mellett a női gyorsváltó is érmet nyer
A gyulai úszó a DIGI Sportnak adott interjút

Veres Laura egyértelműen örült a 2020-as tokiói olimpia elhalasztásának, hiszen így már 15 évesen, biztos indulóként készülhetett a játékokra. A hangolás is tökéletesen sikerült, hiszen legfiatalabb olimpikonunk azzal a 200 méteres gyorsváltóval, amellyel a játékokon is érdekelt lesz, Eb-ezüstérmet nyert. A Duna Aréna akkor üres volt, a gyulai gimnázium tanterme azonban nem – hangzott el a DIGI Sport adásában.

veres laura

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

„Nagyon aranyosak voltak, nagyon sokan gratuláltak és szurkoltak nekem. Minden tanárom nagyon aranyos volt, mert megengedték, hogy (az iskolatársak) órán megnézzék a futamaimat, és szurkolhassanak nekem. Egy nagyon szerethető gimnáziumba járok, ahol mindenki nagyon örül a sikeremnek” – mesélte mosolyogva a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Veres Laura.

Sokan akkor is felkapták a fejüket, amikor a 15 éves reménység az idei ob-n, 200 gyorson mások mellett Hosszú Katinkát is legyőzte. „Késely Ajnától jobban tartottam, decemberben ő előzött meg engem 200 gyorson. Katinkának ugye inkább a vegyesszámok és a pillangó megy, de mindenféleképpen motivált az is, hogy egy világklasszis mellett úszhatok.”

Szintén egy világklasszis mellett úszhatott a tenerifei edzőtáborban, ahol a pillangó-specialista, de gyorsban is egyre jobb Milák Kristóftól tanulhatott. „Szerintem nagyon jóban lettem Kristóffal, nagyon sokat segített. De Biczó Bence is nagyon sokat javított a technikámon, hogy ha úgy látta, hogy valami szerinte nem jó, akkor elmondta, hogyan próbáljam meg, és megkérdezte, mit szólnék ahhoz a verzióhoz.”  

Sokszor a videómegosztókon figyeli a legjobbak úszását, akár Milák Kristófét is. „A fordulói nagyon jók, mert a víz alatti delfin után nem szoktunk levegőt venni, hogy ne veszítsük el a lendületet, és ő nagyon jól tudja ezt csinálni. Kristóf mondott nekem egy olyat Tenerifén, hogy meghint a 200 pillangós csodaporral, hátha a pillangóba is jobban beleszeretek egy kicsit, hiszen régen ebben a számban nyertem az első országos bajnoki címem.”

A Gyulai Várfürdő úszóklub kiválósága arról is beszélt, hogy szerinte kik érhetnek oda a dobogóra Tokióban: „Kristóf, Katinka, (Kapás) Bogi, és mi is a váltóval, nagyon remélem, hogy döntőbe tudunk kerüli, és ott minél jobban teljesíteni.”   

Veres Laura vasárnap Rómába utazik, ahol a junior Eb-ről is érmekkel térne haza, aztán pedig irány Tokió.

A videó itt érhető el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)