Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - David Charney: Sensei – Egy kardvívómester útja a szamurájok véres világában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. július 01. 14:00
David Charney: Sensei – Egy kardvívómester útja a szamurájok véres világában
A Mogyoróssy János Városi Könyvtár rovata

KÖNYVAJÁNLÓ – KÖNYVTÁROSUNK AJÁNLJA!

Fotó: facebook.com/mjvk.gyula

Egy ismeretlen apától fogant fiúgyermek nagybátyja kastélyában nevelkedik. A Taira nemzetség hatalmát megerősítő csatáknak köszönhetően dicsőséget és vagyont szerzett szamuráj saját gyermekeként szereti, és a császári fővárosban, Kyotóban taníttatja. Yoshi előkelő származású kortársai között művelt, érzékeny, művészetekre fogékony fiatalemberré cseperedik. Környezete elszigeteli az egyszerű, hétköznapi emberek mindennapjainak drámai valóságától.

Egy váratlan tragédia, ami mélyen érinti, azonban gyökeres fordulatot hoz az életébe, kibillenti egyensúlyából, és az addigitól merőben különböző, kemény és szenvedésekkel teli pályára kényszeríti. Felismeri, és saját bőrén megtapasztalja kora társadalmának ellentmondásait és igazságtalanságait. Bosszúvágya és hányattatásai megkeményítik, és az egykori elkényeztetett, a külsőségek vonzásában élő udvaroncból hosszú, küzdelmes évek után páratlan tudású kardvívó mester – Sensei –, a korszak legismertebb kardforgatója lesz. Az addig vezető úton üldöztetés, elfojtott szerelem, vér, sok fájdalmas veszteség, és az újbóli talpra állás ismétlődő kényszere kíséri.

A Sensei fordulatos, valóságos történelmi környezetbe ágyazott regény. Tadamori Yoshi személyes sorsán keresztül bepillantást enged Japán XII. századi második felének viharos történelmébe, az uralkodó Taira, és a rivális Minamoto család véres küzdelmébe, abba a korszakba, ami elvezetett a sógunok több évszázadon át tartó uralmához.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)