Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Népszerű volt a Múzeumok Éjszakája Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. június 27. 14:45
Népszerű volt a Múzeumok Éjszakája Gyulán
A vártánál is többen váltottak jegyet a gyulai kiállítóhelyekre

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várakozáson felüli számban, csaknem hétszázan váltottak jegyet a gyulai kiállítóhelyekre a szombati Múzeumok Éjszakáján – nyilatkozta lapunknak Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. múzeumegységekért felelős ügyvezető igazgatója.

Mint azt korábban megírtuk, a gyulai várban, az Almásy-kastélyban, az Erkel-emlékházban, a Ladics-házban, a Kohán Képtárban és a Körös-vidéki vízügyi Igazgatóság által üzemeltetett Tájvízházban is programokkal készültek a hétvégén. 

Az Erkel Ferenc NKft. este hét és éjfél között nyitva tartó kiállítóhelyei a már ismert, népszerű programelemek mellett újakat is kínáltak az estére. Az Erkel-emlékházban például azokat a restaurálásra váró tárgyakat lehetett közelebbről megismerni, amelyeket Erkel Ferenc ükunokájának, Szőnyi Zoltán zongoraművésznek az özvegye ajánlott fel a gyulai múzeum javára, a Kohán Képtárban pedig a raktárba beépített, négyezer alkotás tárolására alkalmas gördíthető festménytároló rendszerrel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Emellett többek között szobaszínházzal, rendhagyó városnézéssel, baglyokról szóló előadással, szabadulószobákkal és filmvetítésekkel várták a látogatókat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Fekete-Dombi Ildikó kifejtette, valamennyi generációnak tartalmas programokat tudtak kínálni. Elmondta: nem csak a nagy kiállítóhelyek programjai voltak népszerűek, a kisebb múzeumegységek is telt házzal üzemeltek. 

Hozzátette: a programokon nagy számban vettek részt gyulaiak, becsléseik szerint a látogatók több mint fele fürdővárosi volt. Mint megtudtuk, az Erkel-emlékházba és a Kohán Képtárba főként helyiek váltottak jegyet. 

Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy a megye más településeiről is sokan jöttek Gyulára, többek között Békéscsabáról, Füzesgyarmatról és Csanádapácáról érkeztek hozzájuk vendégek.   

A 18 és 24 óra között látogatható  Tájvízház Kérdezz-felelek-fülelek címmel hirdetett interaktív programokat szombatra. A Körös-vidéki vízügyi Igazgatóság PR-munkatársától, Pozsárné Kaczkó Zitától megtudtuk, a látogatók megismerkedhettek a Körös-vidék állat- és növényvilágával, és terepasztalok, játékok révén tudhattak meg többet az ár- és belvizekről, valamint a környezetvédelemről.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)