Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés:
oldalakon
dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A helyi gasztrokultúrával ismerteti meg a fiatalokat a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2021. június 15. 10:00
A helyi gasztrokultúrával ismerteti meg a fiatalokat a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete
A programsorozat nyitórendezvényét június 14-én tartották

Dinya Imre

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gasztrokultúra és értékmentés a helyi ifjúság körébe címmel rendez programsorozatot a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete, a nyitórendezvényt június 14-én tartották a gyulai kolbászmúzeumban.

Dinya Imre, az egyesület elnöke elmondta, a programsorozat keretében általános iskolásoknak mutatják majd be a kolbászkészítés módját és történetét. Ilyen rendezvényt már tartottak korábban is, most egy pályázatnak köszönhetően lehetőségük nyílt a szervezőknek kiszélesíteni a résztvevők létszámát.

Kiemelte: céljuk, hogy továbbvigyék Gyula város egyik legfontosabb hagyományát, és átadják az ehhez kapcsolódó ismereteket a fiatal generációnak. A foglalkozásokon a tanulók kolbász gyúrnak, megismerkednek a kolbászkészítés történetével és hagyományaival, majd az elkészített termékeket a szüleikkel együtt elfogyaszthatják.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A nyitórendezvény a Felkészülnek a felkészítők nevet kapta, az esemény célja, hogy a szervezők minél hatékonyabban tudják majd átadni ismereteiket a fiataloknak az ősszel induló foglalkozásokon.

– A mai napon a kollégákkal a programsorozat menetét, szabályait és a rendezvényen használt eszközök működését fogjuk átbeszélni – ismertette.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Jöhet a süti?
Részletek KÉREM