Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Világbajnokságra hangol a gyulai erősportoló

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. június 13. 14:00
Világbajnokságra hangol a gyulai erősportoló
György Ildikó csúcsdöntéssel ért a nyárindító kupa dobogójára

A kiskunfélegyházi Constantinum Sportcentrum adott otthont a Rádió Smile Nyárindító Kupa elnevezésű versenynek június 5-én. A hazai erősport mezőnyét felvonultató kupán a gyulai György Ildikó is a súlyok elé lépett.

képük egy előző versenyen készült

A fekvenyomó, felhúzó és bicepsz kategóriákban induló versenyen hatalmas mezőny gyűlt össze, így a versenyzők két helyszínen versengtek egymással.

György Ildikó lapunknak elmondta, decemberben a Liga Kupán versenyzett utoljára. Támogatóinak köszönhetően a gyulai sportoló egy külső helyszínen tudta elvégezni a felkészülést, így korábbi segítőivel tudott közösen készülni.

Az erősportoló felhúzás és fekvenyomás versenyszámokban lépett a súlyok elé. György Ildikó felhúzásban 172,5 kilogrammot teljesített, míg fekvenyomásban 105 kilóig tudott felmenni. Az elért eredmények alapján mindkét számban a dobogó legfelső fokára állhatott, míg felhúzásban az abszolút bajnoki címet is elhozta.

– Nagyon szépen köszönöm az Atlas-Sport segítségét, e nélkül nem tudtam volna felkészülni a versenyre. A kupával kapcsolatban két dologra is büszke vagyok. Az egyik, hogy saját csúcsomat megdöntve tudtam felhúzásban az élre állni, a másik pedig, hogy a női mezőnyben én értem el a legnagyobb felhúzott súlyt – tette hozzá.

György Ildikó kiemelte, a következő verseny egyfajta erőfelmérő lesz számára, hiszen a siófoki Muscle Beach után a Liga Kupa következik, ahol ismét csúcsdöntésre készül. A szezonra a koronát a nemrég kiírt világbajnokságon tenné fel, ahol újabb rekordjavítás is sikerülhet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)