Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - György Ildikó másodszor is Európa-bajnok lett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. július 01. 09:08
György Ildikó másodszor is Európa-bajnok lett
A gyulai erősportoló több rekordot is megdöntött a hazai kontinenstornán

Több rekordot is megdöntött a gyulai György Ildikó a 2022-es WPC/AWPC Power Lifting Championshipen, melyet a közelmúltban rendeztek meg a kiskunfélegyházi sportcsarnokban.

A címvédő elmondta, nem a legjobb előjelekkel érkezett az Európa-bajnokságra, hiszen egy három hétig tartó betegség után, a felkészülés elején megsérült, így visszafogottan tudott csak edzeni. Hozzátette: az indulása sem volt biztos, ám végül a versenyszellem győzött.

A Masters 50–54 kategóriában versenyző gyulai sportoló visszafogottan kezdte a viadalt, guggolásban például csak a szükséges minimális súlyt teljesítette, ám a másik két fogásnemben már alaposan rákapcsolt. György Ildikó felhúzásban is világ- és Európa-rekordot állított fel (175 kg), fekvenyomásban pedig 112,5 kilogrammot ért el. A gyulai erősportoló ezzel minden egyes fogásnemben rekordot felállítva lett másodszor Európa-bajnok erőemelő. A 415 kilogrammos eredménynek köszönhetően a fürdővárosi sportoló a világranglista 10. helyére lépett fel.

– Kemény és megterhelő időszakon vagyok túl. A kontinenstornán nem tudtam elérni azt a célt, amit elterveztem, de így is megmutattam, hogy komolyan számolni kell velem. Idén már nem tervezek több versenyt, szeretném kipihenni a sérülésemet, hogy a célsúlyt teljesíteni tudjam a jövő évi hazai rendezésű világbajnokságon – zárta György Ildikó.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)