Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pályázati hirdetmény a 9083/3 helyrajzi szám alatt nyilvántartott ingatlan értékesítéséhez

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. június 08. 15:30
Pályázati hirdetmény a 9083/3 helyrajzi szám alatt nyilvántartott ingatlan értékesítéséhez
Mutatjuk a részleteket

A pályázatot kiíró szerv megnevezése, székhelye:

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének hatáskörgyakorlója (5700 Gyula, Petőfi tér 3.).

A hasznosítandó vagyontárgy megnevezése:

Gyula Város Önkormányzatának Gyula, 9083/3 hrsz.-ú, „kivett beépítetlen terület” megnevezésű, 11229 négyzetméter területű ingatlana.

A hasznosítás módja:

Értékesítés.

Részletes információk beszerezhetőségének helye:

Gyulai Polgármesteri Hivatal jegyzői kabinetje, illetve a www.gyula.hu/aktualis oldal.

A pályázatok benyújtása:

Gyulai Polgármesteri Hivatal, jegyzői kabinet (5700 Gyula, Petőfi tér 3.). Zárt borítékban, egy példányban, „Pályázat a Gyula, 9083/3 hrsz. alatti ingatlanra!” felirattal.


  1. Pályázat tárgya: 

A Gyula Város Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában álló Gyula, belterület 9083/3 helyrajzi szám alatt nyilvántartott ingatlan nyilvános versenyeztetési eljárás keretében történő értékesítése.

  1. Pályázat célja, jellege:

Nyilvános versenyeztetés útján történő értékesítés, több azonos vételi ajánlat esetén versenytárgyalásra kerül sor.

  1. Hasznosítás módja és feltétele:

Értékesítés kizárólag olyan, az ingatlanon megvalósuló beruházás céljára, amely 

  • legalább 10 fő részére munkahelyteremtést biztosít, és/vagy
  • megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását biztosítja, és/vagy 
  • a város számára jelentős helyiadó-bevételt biztosít és/vagy 
  • olyan szolgáltatást, ellátást biztosít, mely az önkormányzat területén nincs, és a lakosság széles körét érinti.

  1. A vagyontárgy műszaki adatai és jellemzői:

Az ingatlan adatai: 

Terület nagysága: 1.1229 négyzetméter.

Művelési ág: kivett beépítetlen terület.

Az ingatlanon közmű nem található.

  1. Az ingatlan esetén annak elhelyezkedése, közműellátottsága, ingatlanokra vonatkozó specifikus jellemzők (városépítészeti előírások, testületi döntésből adódó kötelezettségek stb.):

Az ingatlan Gyula város délkeleti részén, a Paradicsom megnevezésű városrészen helyezkedik el.

Az ingatlan szomszédságában a következő közművek találhatóak:

  • víz,
  • szennyvíz,
  • gáz,
  • villamos energia.

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Gyula város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 3/2004. (I. 30.) számú rendelete (HÉSZ) és annak Szabályozási Terve az ingatlant „Vk/K-sz4” jelű, „kisvárosi nagytelkes, szabadonálló beépítésű intézményi terület” övezetbe sorolja. 

A HÉSZ alapján elhelyezhető rendeltetések:

Elhelyezhető alaprendeltetések:

  • igazgatási (iroda) épület,
  • kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshely szolgáltató épület,
  • közösségi szórakoztató épület,
  • egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület,
  • sportépítmény.

Elhelyezhető kiegészítő rendeltetések a domináns alaprendeltetés mellett:

  • parkolóház üzemanyagtöltővel vagy anélkül, 
  • lakóépület, 
  • gazdasági rendeltetési egység csak a vele közvetlen kapcsolatban lévő intézménnyel együttesen helyezhető el. 

Nem helyezhetők el az alábbi rendeltetések:

  • termelő kertészeti építmény,
  • önálló gazdasági építmény.

Beépítési mód: szabadon álló.

Az építési övezetben jelenleg az alábbi paraméterekkel lehet építkezni:

Az építési övezet jele

A telek megengedett

Az épület megengedett

legkisebb kialakítható

legnagyobb

legkisebb

legkisebb

legnagyobb

területe

szélessége

szintterületi mutatója

beépítési mértéke

terepszint alatti beépítési mértéke

zöldfelületi mértéke

építménymagassága

m2

m

m2/m2

%

%

%

m

Vk/K-sz4

5000

30

2,0

50

50

25

4,0

7,5

 

Az ingatlan hasznosíthatóságának a hatályos és tervezett Helyi Építési Szabályzattal és Szabályozási Tervvel összefüggő kérdéseiben Béres István főépítész nyújt tájékoztatást a 06-66/526-846-os telefonszámon történő egyeztetéssel.

 

  1. A pályázat tárgyára vonatkozó terhek, korlátozások, az esetleges elővásárlási jogok, illetve az ennek gyakorlásával kapcsolatos feltételek:

Az ingatlan teljes területére kiterjed az értékesítési szándék az alábbiak figyelembe vételével:

  • sor kerülhet az ingatlan teljes területének egyben történő értékesítésére, vagy
  • a jelenlegi szabályozás alapján kialakítandó minimum 5000 m2 alapterületű teleknek megfelelő területrész megvásárlására, amelyhez a telekalakítás költsége a vevőt terheli, vagy
  • minimum 1500 m2 területű rész megvásárlására, amellyel osztatlan közös tulajdon alakul ki az önkormányzattal és más vevőkkel, és amelyhez a használati megosztási megállapodás és vázrajz elkészítésének költsége a vevő(ke)t terheli. Várhatóan a 2021. évben elfogadásra kerülő HÉSZ alapján minimum 1500 m2 alapterületű telkek kialakítására nyílik majd lehetőség a kérelmező tulajdonos költségére.  

A területen található a 623. számon nyilvántartott régészeti lelőhely egy része.

Az ingatlan jelenlegi állapotában per-, teher- és igénymentes. Az ingatlan értékesítése esetén a tulajdonos Önkormányzat a vételár teljes megfizetéséig az ingatlanhoz kapcsolódó tulajdonjogát fenntartja.

Tájékoztatjuk továbbá a pályázókat, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdése alapján a Magyar Államnak az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján elővásárlási joga van az ingatlanra vonatkozóan.

A vevőnek legfeljebb 5 éven belüli beépítési kötelezettsége keletkezik; ha a beépítési kötelezettség nem teljesül, az Önkormányzat kötbér fizetését írja elő naponta a vételár 30%-nak 365 részében meghatározva.

  1. A vagyontárgy megtekinthetőségének biztosítása:

Az ingatlan szabadon megtekinthető vagy előzetes telefonos vagy elektronikus úton történő egyeztetést követően, a pályázat beadását megelőző munkanapig, 08.00–16.00 óra között. A megtekintéssel kapcsolatosan Hanyecz Ágnes vagyongazdálkodási ügyintéző nyújt további információt a 06-66/526-875-ös telefonszámon vagy a hanyecza@gyula.hu e-mail-címen.

  1. Az ingatlan kikiáltási ára:

Az ingatlan kikiáltási ára: nettó 4.200 Ft/m2, azaz négyezer-kettőszáz forint négyzetméter ár.

Az ingatlan értékbecslés szerinti értéke minimum nettó 4.500 és 5.000 Ft között van, ezek átlaga 4.750 Ft, ezért a kikiáltási ár meghatározásánál már figyelembe vételre került az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 31/2013. (XII. 23.) önkormányzati rendelet 9. § (6) bekezdése alapján nyújtható vételár kedvezmény. Az ajánlati árban tehát a kedvezmény már érvényesül, a pályázó az ajánlati árból további kedvezményre igényt már nem tarthat.

Az ingatlan értékesítése az általános forgalmi adókról szóló 2007. évi CXXVII. törvény alapján általános forgalmi adó köteles.

  1. A pályázaton való részvétel feltételei:

A pályázati dokumentáció benyújtása esetén a pályázónak el kell fogadnia és vállalnia kell a pályázati kiírásban előírt feltételeket, erről nyilatkoznia kell.

Nyertes ajánlattevő az összességében legkedvezőbb ajánlatot tevő pályázó. A pályázatok értékelésénél mérlegelésre kerül a megvásárolni kívánt ingatlan területi elosztásának optimalizálása, a megvásárolni kívánt terület elhelyezkedése, a vételár mértéke és kifizetésének üteme, a hasznosítási cél és ütem, a beruházásnak a városfejlesztési elképzelésekkel való illeszkedése, továbbá minden olyan szempont, amelyet a pályázó a pályázatában az ajánlatkérő tudomására hoz és településrendezési vagy településfejlesztési szempontból releváns.

Részbeni területvásárlás esetén a telekalakítás és egyéb többletköltségek a vevő(ke)t terhelik.

A vevőnek legfeljebb 5 éven belüli beépítési kötelezettsége keletkezik (a beépítés célját és ütemét a pályázatában az ajánlattevőnek részleteznie kell); ha a beépítési kötelezettség nem teljesül, az önkormányzat kötbért határoz meg naponta a vételár 30%-nak 365 részében.

A pályázat bírálatának előkészítését és a versenytárgyalás lebonyolítását öt tagú eseti bizottság végzi. Az elbírálása során a beérkezett pályázatok szempontjai egymással kerülnek összehasonlításra, és az összességében legkedvezőbb ajánlat vagy az egymással összeegyeztethető és összességében legkedvezőbb ajánlatok együtt kerülnek a képviselő-testületi hatáskör gyakorlója elé előterjesztésre. 

Az ajánlatok összehasonlításánál figyelembe vételre kerül a vételár, annak megfizetésének üteme, az igényelt terület nagysága és elhelyezkedése, a létrejövő beruházás célja a város szempontjából, a beruházás megvalósításának üteme, továbbá egyéb városfejlesztési és településrendezési szempontok is.

  1. Szerződéskötés feltételei:

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének hatáskört gyakorló szerve dönt a nyertes pályázó(k)ról és elfogadja az adásvételi szerződés tervezetét.

A vételárat az adásvételi szerződés aláírását követően, az MNV Zrt. nemleges jognyilatkozata után kell megfizetni.

Amennyiben a pályázat nyertese a szerződéskötéstől bármilyen ok miatt visszalép, úgy az ingatlan vételi jogát a pályázaton részt vett, és a következő legkedvezőbb ajánlatot tevő pályázó kapja meg.

Az adásvételi szerződés megkötése több érvényes pályázat esetén a versenytárgyalástól számított 90 napon belül esedékes. 

Az adásvételi szerződés tartalmi elemét kell képezze az, hogy a fizetési határidő eredménytelen elteltét követően a szerződés hatályát veszti az eladó egyoldalú jognyilatkozata alapján.

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló 31/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelet 7. § (8) bekezdése az önkormányzati vagyon értékesítése esetén a vevők kötelesek a felmerült költségeket (értékbecslés. átírási költség stb.), valamint a szerződéskötéssel kapcsolatos díjként az érték 0,5%-át megfizetni.

  1. A pályázat tartalmára vonatkozó előírások:

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét és címét (telefonon történő elérhetőségét),
  • a pályázat mellékletét képező nyilatkozatot, amely kitér a vételár ajánlatra és a fizetési feltételekre,
  • a tervezett tevékenység (hasznosítás) részletes leírását és ütemezését,
  • nemleges helyi adótartozásról és köztartozásról szóló igazolást,
  • nyilatkozatot üzleti titokra vonatkozóan.

  1. A pályázat benyújtásának helye, határideje:

Legkésőbb 2021. június 18. (péntek) 12:00 óráig benyújtható személyesen vagy postai úton a Gyulai Polgármesteri Hivatal jogi- és humánpolitikai csoporthoz, Hanyecz Ágnes vagyongazdálkodási ügyintéző részére (5700 Gyula, Petőfi tér 3.).

Zárt borítékban, egy eredeti példányban.

A zárt borítékra kérjük feltüntetni: „Pályázat a Gyula, 9083/3 hrsz. ingatlanra Nem felbontandó!”

  1. Ajánlatok bontásának helye, ideje:

A pályázatok bontására Gyula Város Önkormányzata Jegyzői irodájában kerül sor 2021. június 23. napján 14:00 órakor.

  1. Az eredményhirdetés módja, helye, ideje:

A pályázatok elbírálására és az eredményhirdetésre a Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének hatáskör gyakorlója eljárása során kerül sor.

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete fenntartja a jogot arra, hogy a pályázati eljárást – érvényes ajánlat esetén is – eredménytelennek nyilvánítsa.

  1. Az esetleges pályázati versenytárgyalás helye, ideje:

Az esetleges versenytárgyalás helyéről és idejéről az ajánlatok bontását követően kapnak tájékoztatást az ajánlattevők.

  1. Közzététel: 

A pályázati felhívás a www.gyula.hu oldalon és a Gyulai Hírlapban kerül közzétételre.

  1. Egyéb információk:

A pályázattal kapcsolatosan további információt Hanyecz Ágnes vagyongazdálkodási ügyintéző nyújt a 06-66/526-875-ös telefonszámon, illetve a hanyecza@gyula.hu e-mail-címen.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)