Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. április 22. 11:30
Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat
Kilenc járási székhelyen tartottak megbeszélést

Fotó: Gubis Mariann

Megyejárást indított a Békés Megyei Önkormányzat: Zalai Mihály elnök kilenc járási székhelyen egyeztetett a települések polgármestereivel.

A megyei önkormányzat közleményében azt írta: a megyejárás keretében megbeszélést tartottak Orosházán, Mezőkovácsházán, Békéscsabán, Gyulán, Békésen, Gyomaendrődön, Szarvason, Sarkadon és Szeghalmon. Az egyeztetéseken a településvezetők tájékoztatást kaptak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszról, amelynek hamarosan megjelennek a pályázati felhívásai.

Mint kifejtették, a program kiemelt célja a gazdasági infrastruktúra és a turizmus fejlesztése, valamint a helyi szolgáltatások színvonalának emelése.

Közölték: a megyei önkormányzat azt szeretné, ha azok a fejlesztések valósulnának meg a térségben, amelyekre a leginkább szükség van. Hozzátették: a hátrányos helyzetű járások esetében magasabb összeget szeretnének a fejlesztésekre fordítani, hogy csökkentsék a lemaradásukat. 

„Arra számítunk, hogy a korábbi fejlesztési ciklushoz képest több forrásból gazdálkodhatunk majd” – idézte a közlemény Zalai Mihályt. A megyei önkormányzat elnöke úgy fogalmazott: újabb óvodákat, bölcsődéket, iskolákat, szakrendelőket, belterületi utakat kívánnak megújítani a településekkel együtt, ipari parkokat, piacokat és turisztikai fejlesztéseket szeretnének megvalósítani megyeszerte.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)