Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elhunyt Kósa Géza

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. április 06. 19:03
Elhunyt Kósa Géza
A gyulai születésű dendrológus, kertészbotanikus 71 évesen távozott

Forrás: Facebook

Hetvenegy éves korában, április 3-án váratlanul elhunyt Kósa Géza gyulai születésű dendrológus, kertészbotanikus, az Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) tudományos gyűjteményvezetője – tudatta lapunkkal a család.

Kósa Géza 1975-től a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert dendrológiai gyűjteményének tudományos kezelője volt, majd csaknem két évtizeden át a botanikus kert vezetője. 2020-tól, nyugdíjba vonulását követően az ÖK Ökológiai és Botanikai Intézetének tudományos gyűjteményvezetőjeként dolgozott. Számos alkalommal járt tanulmányúton, gyűjtő- és terepexpedíción, elsősorban Kelet- és Közép-Ázsiában, valamint a Kaukázusban.

2012-ben címzetes egyetemi docensi kinevezést kapott, 2017-ben a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatával ismerték el magas színvonalú munkáját.

Szülővárosával végig tartotta a kapcsolatot. 1974-ben a kertészeti egyetem megbízásából, egy országos program keretében felmérte Gyula famatuzsálemeit. Az ismétlő méréseket az ő kérésére végezte el idén januárban Pomázi Ferenc kertész. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)