Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szerdán életbe lép a nyitás első fokozata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. április 06. 15:37 • Frissítve: 2021. április 06. 17:58
Szerdán életbe lép a nyitás első fokozata
A beoltottak száma elérte a 2,5 milliót Magyarországon

Várhatóan csütörtökön életbe lép a nyitás első fokozata – közölték Gyula Város Önkormányzatának hivatalos közösségi oldalán.

Mint írták, a ma reggeli adatok alapján 2 432 313 fő már megkapta legalább az első oltását, tehát legkésőbb holnap a 2,5 millió beoltott.

„Amikor ez bekövetkezik, a Belügyminiszter közzéteszi erről határozatát a Magyar Közlönyben, és a közzétételt követő nap 0. órától életbe lép a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló kormányrendelet.” – tették hozzá.

Ha ez bekövetkezik, akkor csütörtöktől arra számíthatunk, hogy a kijárási tilalom 22 és 5 óra közötti időszakra módosul, a szolgáltatások újra igény bevehetők és újra végezhetők, az üzletek pedig reggel 5 óra és este 21.30 között lehetnek majd nyitva. A maximum 10 négyzetméteres üzletekben egyszerre 1 fő, a 10 négyzetméternél nagyobbakban pedig 10 négyzetméterenként 1 fő tartózkodhat bent. Ebbe nem tartoznak bele a 14 év alatti gyermekek, 65 év feletti személy segítője és a fogyatékosságokkal élők segítője.

Kiemelték: továbbra is kötelező lesz a maszkok használata az üzletekben és közterületen, a vendéglátóhelyek továbbra sem fogadhatnak vendéget helyben fogyasztás céljából, a 1,5 méteres védőtáv betartása pedig a továbbiakban is kötelező lesz.

Hozzátették: az üzletek üzemeltetői kötelesek gondoskodni arról, hogy kifüggesztésre kerüljön a bejáratnál a vásárlótér maximális befogadóképessége, a bejutásra várakozók egymástól legalább másfél méter távolságot folyamatosan tartsanak, a vásárlók számára a kézfertőtlenítés biztosítva legyen, valamint a felületek, bevásárlókocsik, kosarak folyamatosan fertőtlenítve legyenek.

Aláhúzták: fontos, aki a fentieket megszegi, azzal szemben a hivatalos szervek eljárni jogosultak, ezért mindenki tartsa be a szabályokat.

Frissítés: cikkünk megjelenése után jelentette be Orbán Viktor, hogy beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így a fenti intézkedések már holnaptól érvényesek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)