Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdhetjük a zölségfélék vetését

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. február 28. 07:00
Elkezdhetjük a zölségfélék vetését
Megszólaltak az énekesmadaraink!

Fotó: napidoktor.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Zsuzsanna-napi hagyományunk, hogy megszólalnak a pacsirták. A jelen időjárás joggal töltheti el bizalommal kis madárkáinkat.

Nemcsak a pacsirták kezdték el a nászdalolásukat, hanem a „nyitnikék”-et  hirdető széncinegék, a pintyek és még sokféle madár. A varjak hangja ilyenkor meglágyul, kicsikét megfinomodik. A baglyok is elkezdték a huhogásokat, jelezve társuknak és a riválisoknak, hogy hol a határ, és onnan sehova tovább!

A metszések közepette vizsgáljuk meg kertünk talaját is, mert a korai vetésű zöldségeket, amennyiben a talaj alkalmas a felszíni elmunkálásra, már elvethetjük. A mák, petrezselyem, sárgarépa, zöldborsó, sarjadékhagyma, hónapos retek vetése nem korai. Természetesen az apró magvakat érdemes a betakarás után meglapogatni, hogy lassítsuk a kiszáradást! A fokhagyma dugdosását még halogassuk két-három hétig, ha ősszel nem ültettük el. Az évelő virágok szétültetése is elvégezhető azoknál a növényeinknél, amelyek tőosztással szaporíthatók. A margaréta, a bujkáló árnyliliomok, gyöngyvirág már szintén szaporítható, illetve új gyöngyvirágtelepet lehet létrehozni. A nagyobb hortenziatövek oldalából is kiásható egy-két oldalág, és szaporítható a pampaszfű, illetve más díszfűfélék is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)