Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Már az online térben is bejárhatjuk Gyula városát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. február 12. 17:00
Már az online térben is bejárhatjuk Gyula városát
A virtuális idegenvezetés tíz állomáson keresztül mutatja be a város legérdekesebb pontjait

Annak érdekében, hogy a Gyulára kíváncsi turisták a világjárvány időszakában is bejárhassák a fürdővárost, virtuális városnézés-sorozatot szervezett a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. A városnézést virtuális idegenvezetés egészíti ki, amely tíz állomáson keresztül mutatja be a város legérdekesebb pontjait.

Jónás Balázs, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. irodavezetője lapunknak elmondta: szöveggel és hanganyaggal is kiegészült a virtuális séta. 
 
A történetekkel megspékelt történelmi podcasteket idegenvezetőik rögzítették, de az akadálymentesítést szem előtt tartva a szövegezett tartalom is megjeleníthető a weboldalon.

– Oldalunkon egy online virtuális városnézés látható, amely alatt kattintás után hanganyagok is meghallgathatók. Tizenkét állomáson kalauzoljuk át a látogatót, amelyek során általános történelmi emlékekről beszélünk, de szóba kerülnek helyi érdekességek, legendák és mindenféle izgalmas történet is a helyszínekhez kapcsolódóan – emelte ki Jónás Balázs

– Több kiállítóhelyeknél kattintás után a belső tér is látszik, az oldalt pedig akadálymentesítettük is, így a látás- hallássérültek számára is használható – tette hozzá.

– Célunk, hogy Gyula továbbra is reflektorfényben maradjon és a turisták tudatában is benne legyen, azok is kapjanak információt, akik még nem jártak itt. Mindezeken túl a gyulaiak számára is ajánlom, hiszen teljes egészében talán mi sem ismerjük városunk történetét, az érdekességeket – mondta, majd hozzátette, hogy bármely korosztály számára élvezhetők a programok.

A virtuális sétán szó esik a Százéves cukrászdáról, a Göndöcs-kertről, a várról és a Várfürdőről, az Almásy-kastélyról, valamint a gyulaisággal fűszerezett történelemről, így a szoborparkról, a korábbi vármegyeházáról – a mostani városházáról –, a Kossuth térről és számos, saját történettel rendelkező izgalmas helyszínről is.

 
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)