Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ültessünk haszonnövényeket!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. december 20. 07:00
Ültessünk haszonnövényeket!
A kert sosincs kész!

 

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A kert sosincs kész! Mindig van mit alakítani, változtatni rajta. Sajnos a legtöbb kertben kevés az olyan növény, amelyik díszít is, és gyógynövény is.

Pár ilyen növényt ajánlanék a figyelmükbe. Az egyik legszebb növényünk az őshonos bodza (Sambucus nigra), melynek teája igen jelentős hatást gyakorol a tüdőre. Diónak szinte minden kertben kellene lennie! Jelentős ásványianyag-tartalma van, amely egyaránt hasznos fiatalnak és öregnek. A leveléből készített tea jó vérhígító hatású, és csökkenti a vércukorszintet, illetve a koleszterint. A diófa árnyéka a kertünk biztos pontja. A birsalma sokáig eltartható. Telente csak öt-hat darabot fogyasszunk el nyersen, és sokkal kisebb lesz a megbetegedés esélye!

A szilvafák gyönyörű virágzása tavaszonként simogatja a lelkünket. A kéklő termése dekoratív tud lenni, a termése meg igen „aktív” jelentősebb mennyiség elfogyasztása után. Nagyszerűen kitakarítja a beleinket, és ezzel jelentősen méregteleníti a szervezetünket. Ebben jó társa a gyönyörűséges és ízletes kajszibarack. Ezen gyümölcsök napon aszalt érett termései egész évben biztosítják a gyógyítást és a nassolás élvezetét. A galagonya tavaszi virágzása, pirosló termései és gyönyörűen színesedő őszi ruhája által szintén szép és hasznos tagja lehet kertünknek. Az erek egyik legjelentősebb tisztán tartója, ezáltal csökken a vérnyomás, és a szívnek is hasznára válik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)