Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Online formában zajlik idén az Országos Rajzfilmünnep

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2020. november 13. 13:30
Online formában zajlik idén az Országos Rajzfilmünnep
A gyulavári kastély rajzpályázatot hirdetett az eseménnyel párhuzamosan

A gyulavári kastély rajzpályázatot hirdetett az Országos Rajzfilmünnep keretében, és az évek óta megrendezett rajzfilmvetítésük sem marad el, de idén a koronavírus-járvány miatt a YouTube-csatornájukon vetítik le a gyerekek kedvenc meséit.

Az Országos Rajzfilmünnepet 2011-ben hívták életre azzal a szándékkal, hogy Magyarország minél több településére juttassák el a rajz- és animációs filmek sokszínű kultúráját, értékeit. A rendezvény három napja alatt minden helyszínen egyedileg szerkesztett programmal ünnepelik a rajzfilmeket.

– November 13-tól egészen 15-ig folyamatosan vetítünk rajzfilmeket a gyerekeknek – kezdte Vas Gabriella, a gyulavári kastély rendezvényszervezője. 

– Idén a megszokott, kastélyban tartott filmvetítés és kézműveskedés helyett online programot tartunk. A fiatalok – és akár az idősebbek is – régi és új meséket nézhetnek meg oldalunkon – tette hozzá. 

Vass Gabriella elmondta: rajzpályázatot is hirdettek, amelyre november 18-ig várják a gyulai 3–6 éves gyerekek alkotásait. A szervezők azt kérik, a gyerekek A4-es lapon alkossanak, és ne felejtsenek el címet is adni a képnek. A rajzokról készült fotókat az info@gyulavarikastely.hu e-mail-címre kell elküldeni. 

A résztvevők bármilyen témában alkothatnak, a legjobbak készségfejlesztő játékokat, könyveket, kirakókat és DVD-ket vihetnek majd haza.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)